logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Imperial Settlers Azteken uitbreiding


Sinds een week of twee zijn we helemaal in de ban van het bordspel Imperial Settlers, zoals je in onze review kunt lezen. Hoewel we nog niet helemaal gewend zijn aan alle kaarten en de (on)mogelijkheden, smaakt het spel naar meer. Daarom zijn we ook blij dat we de uitbreiding Imperial Settlers: Azteken mogen uitproberen. Daarmee breng je een extra volk naar de tafel, die weer heel anders speelt dan de eerdere. Het leuke is dat je de wat eenvoudige Romeinen of Barbaren nu kunt inwisselen voor dit nieuwe volk… of een extra speler kunt toevoegen aan het spel!

Azteken

De Azteken ken je misschien wel van de gigantische piramidevormige tempels en de vele mythen en legenden die daarmee gepaard gaan. Ik bedoel: dat soort gebouwen spreken nu eenmaal enorm tot de verbeelding, niet? Bovendien zijn er flink wat bewijzen gevonden voor vreemde rituelen en een bovengemiddelde aanbidding van goden. Daar wordt in deze uitbreiding dankbaar gebruik van gemaakt: de belangrijkste toevoeging van de Imperial Settlers: Azteken uitbreiding zijn wel de gebeden en de zegeningen. Een spannende toevoeging, die je laat spelen met het lot…

Hopen op goederen

Het bijzondere element in de uitbreiding Azteken voor Imperial Settlers is de toevoeging van Zegeningen en Gebeden. Zegeningen zijn eigenlijk een nieuwe grondstof, waarmee je Gebeden kunt beïnvloeden. Bij de gebouwkaarten met een tempel of gebedsplaats kun je namelijk bidden voor grondstoffen. Je kunt je daarbij laten leiden door het lot: je kiest namelijk een kleur kaart en trekt vervolgens een aantal kaarten. Je krijgt nu de grondstof die overeenkomt met de kaartkleur, plus het aantal zegeningen dat je in die kleur hebt. Kies je bijvoorbeeld voor de kleur grijs en mag je vijf kaarten waarvan er twee grijs zijn, krijg je twee steen (want: die is grijs 🙂 ) Bovendien mag je nu een steen pakken voor iedere grijze zegening die je hebt (inclusief de jokers bedoel ik nu, want je mag maar 1 kleur per zegening in bezit hebben). Trek je geen grijze kaarten, dan krijg je niets – ook niet van je zegeningfiches. Alternatief: je mag er echter ook voor kiezen om geen kaarten te trekken, maar alleen de grondstoffen te pakken van je zegeningfiches. De vraag is: wat doe je? Ga je de gok wagen of ga je voor veilig?

Ga direct naar Imperial Settlers: Azteken uitbreiding op BOL.com.


Recensie over Imperial Settlers: Azteken

De Azteken uitbreiding voor Imperial Settlers voegt een leuk nieuw element toe, namelijk dat van zegeningen en gebeden. Het leuke is, dat dit element niet alleen voorbehouden blijft voor de Azteken, maar dat de andere volken (inclusief de uitbreiding Atlantis) ook gebruik mogen maken van deze nieuwe functie. Dat maakt het voor iedereen wat spannender, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Japanners en de Egyptenaren, die alleen een eigen functie hebben voor hun eigen volk. De uitbreiding is netjes afgewerkt en bevat alle fiches en kaarten die je kunt wensen. De Volkbord is wel uit twee delen gemaakt, wat een tikje uit toon valt bij de originele Volkborden. Aan de andere kant: dat houdt de uitbreidingsdoos wel lekker compact.

Score: 8


Informatie

, White Goblin Games
Genre: bordspel, Tijdsduur: 45-90 minuten.
Voor 1-4 spelers. Leeftijd: vanaf 10 jaar. Prijs: 19.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.