logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De impact van een cadeau

Het is niet altijd makkelijk om te laten zien hoe blij of dankbaar je bent met zakenpartners. Natuurlijk kun je het wel melden; bedankt voor de opdracht, fijn dat je weer bij me aanklopt of een complimentje over de fijne samenwerking. Het staat onlosmakelijk vast dat complimenten geven heel belangrijk is voor iedere relatie. Toch wil je soms iets meer. 

Geef iets praktisch

Als je kijkt naar relatiegeschenken, komen veel mensen steevast met dezelfde pen, of een grappige USB-stick. Handig, maar daar ligt de bureaula al vol mee. Geef dan ook eens iets anders! En bij voorkeur: ook iets wat praktisch is. Misschien wel iets wat echt typisch bij jou hoort, of bij je organisatie. Wat dacht je van een tas? Die zijn er in alle vormen en maten, en als je rugzakken met logo geeft, maak je er echt een uniek item van.

In the bag

Zoals gezegd kun je tassen kopen in alle vormen en maten. Zo kun je bij trouwe klanten hun aankopen meegeven in een (katoenen) stringbag, die ze makkelijk kunnen hergebruiken. Zakelijke klanten kun je in de watten leggen met een robuuste en stoere schoudertas of rugzak. Werk je veel met mensen die vaak op reis zijn? Dan kan een kleine rolkoffer een geweldige uitkomst zijn. 

Niet te opzichtig

In tegenstelling tot de meeste promotie artikelen is het verstandig om de opdruk op zo’n tas niet te commercieel te maken. Een groot en schreeuwerig logo past prima op een wegwerpartikel, maar voor een herbruikbare tas zullen veel mensen het liever wat subtieler houden. Anders loop je het risico dat de tassen nooit gebruikt worden (tenzij je een groot sportmerk bent en mensen graag showen dat ze klant bij jou zijn). Leef je daarentegen in op de ontvanger en maak een passend ontwerp. Daarin kun je natuurlijk prima je logo verwerken of subtiel tonen. Afhankelijk van het model tas heb je daar meer of minder mogelijkheden voor. Kies dus eerst het model tas uit, voor je een ontwerp maakt!

Cadeaus geven is super leuk om te doen. Mensen zijn altijd blij met een extraatje, hoe groot of klein het ook is. Door dit soort promotiemiddelen slim in te zetten, maak je niet alleen vrienden en toon je jouw dankbaarheid, je laat stiekem ook aan de buitenwereld zien dat je er bent!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.