logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: IMOU Knight 4K beveiligingscamera


Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich bewust van de mogelijkheid om je huis te beschermen met beveiligingscamera’s. Logisch: ze worden steeds slimmer, praktischer en eenvoudiger in gebruik. En laten we wel wezen: omdat veel beveiligingscamera’s voorzien zijn van verlichting, kun je ze goed inzetten om veilig thuis te komen, waarbij je tuin of omgeving wordt verlicht zodra de camera beweging detecteert. Wij gingen aan de slag met de IMOU Knight 4K-beveiligingscamera: een camera met een enorme resolutie, verlichting, een eigenwijs ontwerp én een stekker!

imou knight camera in het donker

Ontwerp

De IMOU Knight 4K beveiligingscamera valt al meteen op door zijn eigenwijze ontwerp. Hij is horizontaal ovaal, die ongeveer 13 x 7 cm groot is. De camera weegt (inclusief de muurbeugel) ongeveer 580 gram, waardoor je hem makkelijk aan ieder oppervlak kunt vastschroeven… zelfs aan je schutting. De witte camera heeft een zwart centrum, waarin de lens, de infraroodsensoren en wat statusleds zijn verwerkt. Aan de achterkant is een kleine opening te maken, waar je hem kunt resetten en waarbij je ook een MicroSD geheugenkaart kunt plaatsen. Jazeker: voor deze camera heb je dus géén abonnement nodig om de gegevens op te slaan! Dat is alvast een pluspunt voor deze camera. Hij draait volledig autonoom, je hebt ook geen basisstation nodig. Je kunt hem overigens koppelen aan een opnameapparaat te hangen met de PoE-poort. Jammer genoeg is de PoE kabel niet afneembaar, waardoor je een behoorlijke kabelpartij hebt hangen aan je camera. De IMOU Knight IP66-gecertificeerd, maar de voeding is dat niet: die zul je op een veilige en vooral droge plek moeten inpluggen. Het liefst natuurlijk ergens binnenshuis of in een schuur, zodat een eventuele inbreker de kabel niet zo makkelijk kan uittrekken…

Installatie en gebruik

De IMOU Knight is heel eenvoudig te installeren, zeker als je hem zonder de externe opname-apparatuur gebruikt. In de gratis app IMOU Life wordt je standaard door het hele proces geleid. Heb je alles bij de hand, kun je binnen 2 minuten klaar zijn. De beugel is snel op te hangen, dankzij de meegeleverde mal kun je namelijk zonder problemen de schroeven op de juiste plek bevestigen. Daarna is het koppelen van de camera een fluitje van een cent.

Functies en beeldkwaliteit

De 4K resolutie is natuurlijk imposant. De 8 megapixel sensor levert beelden op van 3840 x 2160 pixels, wat indringers haarscherp in beeld brengt – ook als ze wat verder weg zijn. IMOU maakt kenbaar dat je ook ’s nachts indringers in kleur ziet, maar dat is wel op het moment dat de led-spotlight aanspringt. Vanaf dat moment heb je tot 20 meter afstand kleurenzicht, met 10 meter extra aan zwart-wit beelden. Dat is echt een flinke afstand, vergis je niet, maar het is natuurlijk wel jammer dat je toch die verlichting nodig hebt. Dankzij een ingebouwde HDR kleurverbetering wordt alles netjes opgepoetst, zodat de bewegingen op hun charmantst worden weergegeven. 4K beelden worden overigens vastgelegd met 15 beelden per seconde. Wil je vloeiender beeld, dan heb je met FullHD ongeveer 30 beelden per seconde. Houd er bovendien rekening mee dat een hogere resolutie ook meer vraagt van je wifiverbinding, op het moment dat je live gaat streamen. Dankzij die hoge resolutie is het overigens wel goed om flink in te kunnen zoomen – tot 16x maar liefst, waarbij je op Full HD makkelijk een stuk kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Dankzij een ingebouwde microfoon en luidspreker kun je zelfs spreken met mensen die je ziet. Indien nodig kun je een sirene van maximaal 110dB laten klinken.

imou knight camera app

Films opslaan

Zoals gezegd is de lokale opslag wel een pluspunt van de IMOU Knight. Je kunt in de camera zelf namelijk een geheugenkaart steken met een opslag van maximaal 256GB. Is de kaart vol? Dan worden de oudere beelden verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe. Je kunt daarbij zelfs continu opnames maken in 4K, wat je ongeveer 26GB aan opslag kost. Gebruik je hem alleen voor bewegingen, dan ben je met een 16GB of een 32GB in de meeste gevallen al prima klaar. Wil je meer zekerheid voor je camera? Dan kun je een cloudabonnement nemen. Het goedkoopste is IMOU Protect Basic voor 2,25 euro per maand per camera of 7,33 per maand voor maximaal 5 camera’s. Dit abonnement biedt 7 dagen cloudopslag, de mogelijkheid om opnames van de SD-kaart te downloaden, dagelijks rapport over alle gedetecteerde beveiligingsgebeurtenissen en nog wat andere functies. IMOU Protect Plus kost 5,25 euro per maand per camera of 16,67 euro per maand voor 5 camera’s. Deze dienst biedt 30 dagen cloudopslag, betere AI-detectie en natuurlijk alle functies van het Basic-plan.


Ga direct naar IMOU Knight 4K beveiligingscamera op BOL.com.

Recensie over IMOU Knight 4K beveiligingscamera

Er is weinig aan te merken op de IMOU Knight 4K beveiligingscamera. Vooral de lokale opslag is een pluspunt, en ook het prijskaartje is voor de functie zeker dik in orde. Het is een heel compleet plaatje, met een LAN-poort om aan te sluiten op externe opslag, wifi 6 en een prima 4K beeldkwaliteit. De grootste beperking zit hem eigenlijk in de aansluiting: de dikke kabel valt behoorlijk op – je moet er maar de ruimte voor hebben om die netjes weg te werken en binnenshuis aan te sluiten!

Score: 8


Informatie

IMOU Knight 4K beveiligingscamera
Adviesprijs: 170 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.