logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Immortals of Aveum


Er zijn heel wat geweldige first-person shooters die je meenemen naar verre planeten en exotische locaties, om je daar met behulp van moderne militaire technologie het strijdveld op te sturen. Immortals of Aveum voegt hier een flinke dosis magie toe. Het is aan jou om de aanval te openen op bijlzwaaiende ridders, magische tovenaars, draken en meer. 

Ontdekken en puzzelen

Het Immortals of Aveum is veel meer dan klakkeloos schieten. Zeker in het begin van het spel komt er heel wat puzzelen en een vleug behendigheid bij kijken (maar wees gerust: heel moeilijk zijn die behendigheidstests niet). Zo ontdek je als de wereldvreemde Jak de wereld van Aveum en leer je zelf steeds meer over de bijzondere magische krachten die jij blijkt te bezitten. Want ja, jouw personage – die erg anti-magie was – blijkt één van de zeldzame mensen te zijn die de drie vormen van magie onder controle kan krijgen! Hij zou zelfs kunnen uitgroeien tot een Immortal, de hoogste orde van de Magni. Daarbij legt de ontwikkelaar bijzonder veel aandacht op de verhaallijnen. Misschien iets té veel, zelfs.

Games koop je online bij:

Bekijk de gameplay-trailer van Immortals of Aveum

Drie soorten magie

Zoals gezegd kan Jak alle magische krachten beheersen. Die soorten zijn Force (blauw), Life (groen) en Chaos (rood). Blauwe magie dient als het sluipschutter- of langeafstandsgeweerwapen van de Onsterfelijken van Aveum, groen is het machinegeweer van deze wereld en rood is het jachtgeweer/shotgun. Deze magische pulsen vuurt Jak af vanaf sigils die hij op zijn armen draagt. Bij aambeelden kan hij ze upgraden of inwisselen voor andere varianten, waardoor de speelstijl behoorlijk verandert. Kies je voor meer kracht en minder munitie per laadcyclus, veel bereik of explosieve krachten? Door de wereld van Aveum vind je verschillende sigils, maar je kunt ze ook kopen met het goud dat je vind in de vele lichtgevende kisten.

Woede-aanvallen

Naast de aanvallen met de sigils zijn er ook Fury-aanvallen: heel krachtige aanvallen die veel energie kosten, maar wel schild- en eindbaasverwoestend kunnen zijn als je ze op het juiste moment weet uit te voeren. Ook hier zijn talloze verschillen in. In het begin krijg je al een soort aardbevingskill mee en een rode, explosieve koepel die je kunt oproepen. Maar ook deze fury-vaardigheden kun je vinden en kopen, upgraden en verbeteren.

Accessoires

Naast deze magische skills heb je natuurlijk ook de nodige gear ter beschikking die je beschermen en die je aanvallen sterker maken. Op zich is die gear vrij beperkt. Je haalt de meeste bescherming uit je armband (…) en kun je vaardigheden snel upgraden met amuletten en ringen, die je bijvoorbeeld extra aanvalskracht geven voor een bepaalde energie of je meer health bieden bij gezondheidskristallen.

Beheers het strijdveld

Het is belangrijk om je hoofd koel te houden tijdens de gevechten. Gebruik de juiste wapens tegen de juiste tegenstanders en kijk met welke kleur wapens je de schilden van jouw opponenten moet neerhalen (tip: dezelfde kleur!). Daarnaast heb je een dubbelsprong/floattechniek ter beschikking, een grijphaak om vijanden dichterbij te halen en zelfs een vertragingsgeweer die klodders afschiet om je vijanden langzamer te laten gaan. Je Fury-aanvallen moeten regelmatig opladen, waardoor je ze niet vaak kunt inzetten, maar ze zijn wel gamechangers in het heetst van de strijd. 

Upgraden en terugkeren

Het is ook belangrijk om te beseffen dat je nieuwe vaardigheden nieuwe deuren openen. Daardoor is het geen straf om nog eens terug te keren in gebieden waar je al eens hebt rondgelopen. Dankzij nieuwe inzichten en skills zul je nieuwe gebieden kunnen unlocken die weer nieuwe tegenstanders, nieuwe uitdagingen en – belangrijker – nieuwe beloningen vrijspelen. En je krijgt daar ook genoeg tijd voor. Zelfs als je hoofdmissie de druk flink opvoert, wacht de wereld even op je als je een paar kisten wil openen. Niet heel realistisch, maar wel prettig en praktisch!

Filmpjes

Vooral het begin van het spel wil de wereld en het verhaal goed neerzetten. Verwacht dus behoorlijk wat filmpjes om naar te kijken – die je niet kunt skippen! De verhalen zijn op zich interessant, maar zonder de achtergrond kun je het spel ook prima spelen. Jammer dus dat er geen doorspoel-mogelijkheid is. Of dat de personages wat minder lang van stof zijn. Dat kan ook. Het is ook wel vreemd om echte acteurs in hun CGI-jasje te zien. Zo zien we Darren Barnett (Never Have I Ever) als Jak en Gina Torres (Suits) als legerleider Kirkan.


Ga direct naar Immortals of Aveum op BOL.com.

Recensie over Immortals of Aveum

Het is soms prettig om even los te gaan in een fantasiewereld. Immortals of Aveum voegt een aangename magische wereld toe aan dit genre, met grootse veldslagen en fijne mechanieken om te ontdekken. Het is tof om te zien hoe de wapens van elkaar verschillen, waardoor je telkens een nieuwe speelstijl kunt ontdekken en implementeren. De magische voorwerpen, zoals amuletten en ringen, voegen ook wel iets toe aan het spelbeleving. Het biedt nieuwe mogelijkheden om je personage te tweaken. Hoewel het verhaal leuk is bedacht en de filmpjes tof zijn gemaakt, is het wel jammer dat je ze niet kunt doorspoelen. Soms heb je even geen zin om een paar minuten naar een achtergrondverhaal te luisteren.

Score: 8


Info

Immortals of Aveum
Uitgever: EA Games
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: fps
Prijs: 65 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.