logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ik zie je, Michael Berg

Carol Brodie is een Britse bestsellerschrijfster, maar wil daar nog niet helemaal in geloven. Sterker nog: momenteel zit ze in een diep dal. Het is haar in de afgelopen jaren nog niet gelukt om een nieuwe thriller te schrijven… Ze leeft ongezond, drinkt en verwijt haar persoonlijke problemen aan een writers block… en dat is iets waar geen enkele schrijver last van wil hebben! En dus zoekt ze naar rust. Ze neemt het vliegtuig en vliegt naar Zuid-Frankrijk, waar ze een paar maanden in een huis gaat wonen. Daar hoop ze de rust te vinden waar ze zo naar op zoek is. Dat is echter van krote duur, aangezien ze behoorlijk excentrieke buren blijkt te hebben in het Franse dorp. Carol raakt geobsedeerd door hen en laat haar fantasie de vrije loop… tot er iets gebeurd dat misschien helemaal niet door de beugel kan. Wat moet ze doen – de politie waarschuwen of gewoon kijken wat er gebeurd? Of zal ze zelf op onderzoek uitgaan?

Heden en verleden

Het boek Ik Zie Je schomment tussen het heden en het verleden. De grootste delen van het boek spelen zich af in het heden. Alleen die delen al zouden het boek een spannende thriller maken. De fragmenten uit het verleden, waarin Carol aan haar therapeut vertelt wat haar dwars zit, geven het depressieve karakter nog wat meer diepgang. De tekst en uitleg die daaruit voortvloeit geeft het verhaal meer diepgang en laat ook zien waarom Carol de keuzes heeft gemaakt die ze heeft gemaakt.

Depressief

Dat neemt niet weg dat Michael Berg de tijd neemt om het verhaal neer te zetten en duidelijk te maken hoe depressief Carol wel niet is. Het is een terugkerend element en eigenlijk vreemd dat die buien niet wat wegzakken wanneer ze een nieuw doel in haar leven krijgt: het bespioneren van haar buren, hoewel ze daar haar wel een sterkere kant laat zien. Haar leven wordt gestuurd door haar fantasie die op hol slaat en haar vreemde gedachtekronkels die daarmee gemoeid lijken te gaan.

Ga direct naar Ik zie je op BOL.com.


Recensie over Ik zie je

In dit boek wordt de tijd genomen om een verhaal neer te zetten en dieper in te gaan op het leven van Carol. Hoewel dat niet direct negatief is, ontbreekt het in dit boek wat aan spanning. Het is veel zitten, denken, fantaseren, maar weinig actie of grote veranderingen. Aan de ene kant is dat wel de essentie van Carols leven, maar voor lezers is het soms wat langdradig en traag. Nu sluimert het verhaal door, weet genoeg te boeien om door te lezen en sluit alles netjes af.

Score: 7


Informatie

Ik zie je,
Illustrator: nvt
Uitgever: The House of Books, 336 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789044351569. Prijs: 21.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.