logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Ik heb een vraag, Bart Coenen en Stephanie Dehennin

Vroeger was ik echt verzot op weetjes, feitjes en fabels. Ik verslond informatieve boeken bij de vleet, met een voorkeur voor boeken die nu onder ‘populair wetenschappelijk’ zouden vallen. Korte en vlotte stukken tekst, verhalen van een paar pagina’s, veel afbeeldingen en plaatjes waar je je in kunt verliezen. Tegenwoordig is dat een stuk lastiger. Als je een vraag hebt, stel je hem aan Google en kom je wellicht bij het juiste antwoord uit. Weet Google het juiste antwoord niet te vinden, of zie je door de bomen het bos niet meer, dan kun je hem stelen op een van de vele websites waar je vragen kunt stellen, zoals ikhebeenvraag.be.

Verzamelde vragen en antwoorden

Op www.ikhebeeneenvraag.be worden honderden, zelfs duizenden vragen gesteld. Zo veel dat je ze nooit allemaal kunt lezen in je leven. Het is daarom wel zo prettig dat er een flink aantal van de meest interessante, leerzame en originele vragen zijn verzameld in een boekje. Lekker oldskool bladeren tussen vragen, antwoorden en kijken naar mooie plaatjes: wie wil dat nu niet? Ik heb een vraag heeft de beste en de meest tot de verbeelding sprekende vragen verzameld en gebundeld in dit boek.

Verschillende disciplines

Het interessante van dit boek is wel dat de vragen uit verschillende soorten wetenschap komen, ofwel uit verschillende disciplines. De hoofdstukken gaan dan ook over Aarde, oceanen en ruimte, Leven, biologie en evolutie, Geschiedenis en politiek, Technologie en techniek, Kunst en taal, Economie en recht, Fysica en chemie, Filosofie en moraal, Lichaam voeding en gezondheid, Wiskunde en logica, Psychologie, mens en maatschappij. Zo ontzettend veel onderwerpen om over te schrijven, en zo veel onderwerpen om te bevragen! Zo lees je niet alleen waarom bananen krom zijn, of zeemeerminnen echt bestaan, hoe ze in de middeleeuwen naar de toekomst keken en hoe waarheidsgetrouw De Kruistocht in de Spijkerbroek eigenlijk is. En nog veel, veel meer.

Wetenschappelijk antwoord

Het gave aan Ik Heb Een Vraag is wel dat de vragen allemaal beantwoord worden door wetenschappers, die vertellen vanuit hun eigen kennis en ervaring. Zo heb je dus een kort, maar wel volledig antwoord dat de lading van het antwoord zeker dekt. Wil je er dan nog meer over weten? Dan heb je met dit boek een heel goede basis in handen om verder te zoeken.

Conclusie over Ik heb een vraag

Ik heb een vraag is een geweldig boek. Echt eentje naar mijn hart. Het heeft honderden vragen op een leuke manier beantwoord door de echte experts. De manier van beantwoorden wisselt dan ook van tijd tot tijd. Ze zijn echter duidelijk en bondig, met gave illustraties en een strakke vormgeving om de fantasie te prikkelen en een sfeervol boek neer te letten waar je met plezier in zult bladeren.

Door: CooleSuggesties
Score: Ik heb een vraag krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Ik heb een vraagBart Coenen
Uitgeverij van Halewyck, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789461318077. Prijs: 19.99 euro.

Ga direct naar Ik heb een vraag op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.