logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: IJs & Co, Aniek Keijsers


In de zomer is er niets lekkerders dan een verkwikkend en verrassend ijsje. Dat vind ik niet alleen, de ijssalons doen het er al jaren goed op. Maar hoe gaaf zou het zijn als jij zelf dat soort overheerlijk ijs kunt maken? En veel heb je d’r helemaal niet voor nodig. Ja, een ijsmachine kan handig zijn, maar die heb je ook in allerlei soorten en maten. Een eenvoudig model heb je al voor zo’n 100 euro in huis. Ook zonder ijsmachine kun je prima aan de slag, maar dan heb je wat meer geduld nodig.

Soorten ijs en co

Na de heldere tekst en uitleg oet en sherbet, ijs op een stokje of frozen yoghurt. Iedere ijssoort heeft zijn eigen ver hoe je ijs moet maken, is het dan toch echt tijd om zelf aan de slag te gaan. Het boek IJs en co heeft een aantal hoofdstukken, waarin je verschillende soorten ijs gaat maken. Denk daarbij aan schepijs, sorbet en sherbets, ijs op een stokje of frozen yoghurt. Iedere ijssoort heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen, zodat je ook al met weinig middelen aan de slag kunt. En heb je de smaak te pakken? Dan breid je jouw ijsskills langzaam uit met betere en duurdere apparatuur. Zo groei je in het ijsvak!

De Co van ijs & co

Maar met alleen een bolletje of een schep ijs ben je er natuurlijk niet. IJs eten gaat om het maken van de juiste smaakcombinaties, van de juiste manieren om verschillende structuren te eten, een krokantje, een frisje… er is meer aan ijs dan alleen het ijs! Denk aan toppings en sauzen, hoorntjes en wafels. Ook deze extraatjes komen ruim aan bod in IJs & co, zodat je jouw gasten een ultieme ijsbeleving kunt bieden. Hoe cool is dat?


Recensie over IJs en co

Wil je beginnen met zelf ijs maken? Dan zijn er veel boeken die een paar recepten geven waar je mee aan de slag kunt. Er zijn echter weinig boeken die helemaal draaien om de kunst van het ijs – waarbij dit er eentje van is. En wat voor een! Het heeft heel veel verschillende manieren om ijs te maken. Dat schept mogelijkheden, maar ook beperkingen. Voor iedere manier heb je genoeg recepten om mee aan te slag te kunnen. Aan de andere kant: het houdt ook in dat je niet alle recepten kunt uitvoeren. Je hebt immers niet alle middelen in huis om alle recepten perfect te maken. Toch is dit een van de coolste boeken over ijs die ik tot nu toe heb gezien.

Score: 8


Ga direct naar Ijs & Co op BOL.com.

Informatie

Ijs & Co,
Illustrator: nvt
Uitgever: Good Cook B.V., 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789461432117 . Prijs: 20.95 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.