logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ieder zijn eigen pizza met Koopmans pizzabodem uit de vriezer


koopmans pizzadeeg

Pizza’s zijn er in alle vormen en maten, smaken en combinaties. Dat maakt het vaak knap lastig om een geschikte pizza voor het hele gezin te maken. De een wil dit, de ander weer dat. De een wil salami, de ander juist niet. Champignons: wel of niet? Nee, dan heeft er eentje weer geen zin in tomatensaus .. wat begon als een feestje kan uitmonden in een regelrechte discussieramp. En verdeel je een grote plaatpizza in verschillende segmenten, dan is na het bakken de speurtocht naar ‘jouw’ stuk pizza. Dat moet anders kunnen! En Koopmans pizzabodem kan je daar perfect mee helpen.

 

Wat is Koopmans Pizzabodem

Je kent die vierkante pakjes bladerdeeg wel. Die van uhm… bijvoorbeeld Koopmans. Welnu, diezelfde pakjes zijn nu verkrijgbaar in de variant pizzabodem. Er zitten acht velletjes in een pakje. Daarmee heb je acht vierkante pizza’s binnen bereik zonder het gedoe van deeg kneden, rijzen en uitsnijden in vormen. Even uit de vriezer, laten ontdooien op de bakplaat en beleggen maar! Ieder zijn eigen vierkantje, ieder naar eigen wens en smaak. Heerlijk! Het is dan alleen nog maar een kwestie van inkopen doen. De een een fruitpizza, de ander eentje met vis? Waarom niet! Ook heerlijk: bestrijken met olie, gerookte ham erop met stukjes peer, wat brie, en nadat hij uit de oven komt besprenkelen met honing… hemels! Je koopt de pakjes in het vriesvak van je supermarkt voor 1,79 euro.

 

Maar er is meer

Je kunt de kleine vierkante pakjes pizzadeeg natuurlijk afzonderlijk beleggen, maar je kunt ze ook tegen elkaar aan leggen. Ze rijzen namelijk nog een beetje in de oven, waardoor ze helemaal samensmelten. Zo heb je toch nog een grote plaatpizza binnen bereik. Let wel goed op hoe lang ze in de oven moeten, want de kleine pizzaatjes hoeven wat minder lang dan een grote plaatpizza. Ook een leuke tip is om ze zonder beleg af te bakken. Daarna kun je ze bestrijken met slagroom en beleggen met fruit. Zoals deze Pizza Maxima, in de kleuren van de Nederlandse vlag!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.