logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Identiteit, Nora Roberts

Morgan Nash Albright werd door haar ouders van legerbasis naar legerbasis gesleept, door de loopbaan van haar vader. Daardoor heeft ze nooit tijd gehad om vrienden te maken. Ook na de scheiding van haar ouders bleef ze nooit lang op één plek, aangezien haar moeder regelmatig van baan veranderde. Na haar schoolcarrière strijkt Morgan neer in Baltimore, Maryland, om eindelijk een plekje voor zichzelf te krijgen en een eigen identiteit te ontwikkelen.

Samenwonen

Ze koopt een huis en verhuurt een deel daarvan aan Nina, met wie ze een goede vriendin is geworden. Tijdens een feestje bij hen thuis nodigen ze Luke uit, een knappe man die Morgan tijdens haar werk in een café heeft leren kennen. Na het einde van het feestje ontstaat echter een drama: als alle gasten weg zijn, wordt Morgan wakker met een overhoop gehaald huis. Al het geld, identiteitspapieren en kostbaarheden zijn weg… en Nina is vermoord.

Identiteitsdiefstal

Het meest beklemmende van Identiteit is trouwens niet dat de dief in kwestie er met het geld en kostbaarheden vandoor gaat: het gaat om het persoonlijke element van identiteitsdiefstal. De machteloosheid als iemand er met jouw naam en gegevens vandoor gaat. De dader in kwestie blijkt overigens niet Luke te heten, maar Gavin, een beruchte seriemoordenaar die er een unieke werkwijze op nahoudt… behalve in het geval van Morgan. Waarom is haar situatie anders? Veel mensen hebben met oplichtingspraktijken te maken gehad, bijvoorbeeld met het ontvreemden van creditcardgegevens of het ontvangen van niet-bestelde pakketjes. In Identiteit lees je hoeveel verder identiteitsdiefstal kan gaan!


Ga direct naar Identiteit op BOL.com.

Recensie over Identiteit

In de thriller Identiteit zet Nora Roberts weer een sterke vrouw in het midden van de problemen. Die problemen komen ook echt van alle kanten, van diefstal tot moord. Morgan blijkt dankzij haar achtergrond goed te weten om voor zichzelf te zorgen en dat zal de dader ook zeker weten. Verwoven met een romance, wisselende aanwijzingen en verdachtmakingen en een spannende eindsprint – zoals een onderhoudende thriller moet zijn.

Score: 8


Informatie

Titel: Identiteit
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 492
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022596630
Prijs: 21.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.