logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Identità, Peppe Giacomazza


Het is altijd mooi als mensen vertellen over hun herkomst, hun tradities en hun leven. Dat is eigenlijk altijd zo, of die mensen nu uit een klein dorpje in Overijssel komen of uit een exotisch land… hoewel die laatste soms mooiere foto’s hebben om hun herkomst mee te laten zien 😉 Dat blijkt wel wanneer de sympathieke Siciliaanse chef-kok Peppe Giacomazza over zijn herkomst vertelt in het bijzondere kookboek Identità, waarin hij terugdenkt aan zijn roots. Nu kun je zijn gerechten proeven in Italiaans restaurant La Botte in Genk, wat hij samen met zijn broer Gaspare runt.

Basis van de Italiaanse keuken

Het is best bijzonder om na te denken over recepten en hun achtergrond. Stiekem kun je daar best veel uit aflezen over de gewoontes en tradities van het land van herkomst. Dat is precies wat Peppe in Idendità samen met jou wil doen: zoeken naar de de basis van zijn keuken én naar zijn eigen identiteit. Hierbij haalt hij niet alleen herinneringen op, maar ontleed hij een paar iconische Italiaanse gerechten om ze vervolgens in een nieuw jasje te steken.

Verhalen en recepten

Identità is daarmee niet een standaard kookboek geworden, ondanks het feit dat er een aantal bijzondere recepten in staan. Het is eerder een reisdocument, een dagboek en een ode aan zijn geboorteland. Het resultaat is een fors koffietafelboek geworden, vol sfeervolle foto’s en anekdotes, verhalen en gedachtenspinsels. De hoofdstukken zijn thematisch ingedeeld in hoofdstukken als Festa, Famiglia, Tradizioni en Cumpari… en natuurlijk een hoofdstukje voor Peppe zelf 🙂


Ga direct naar Identità op BOL.com.

Recensie over Identità

Identità is echt een prachtig boek om doorheen te bladeren, maar het is ook een beetje lastig om hem in een hoekje te stoppen. Is het een kookboek? Is het een ode aan Italië of een biografie van Peppe? Het is een beetje van alles: fans van de Italiaanse keuken zullen echt stuiteren als ze dit boek in handen krijgen, mede dankzij de foto’s die geschoten zijn door fotograaf Max Vicca, die het boek naar een nog hoger niveau tillen. Zoek je naar Italiaanse recepten? Dan heb je bij andere titels misschien wat meer value for money, maar het is geweldig om te lezen met hoeveel passie deze man in de keuken staat en hoeveel hij geeft om zoiets moois als eten!

Score: 8


Informatie

Titel: Identità
Auteur:
Illustrator: Max Vicca
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 300
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789463373678
Prijs: 44.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.