logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Iconic Arcade: de toekomst van retro-gaming

MEDION lanceert een gloednieuw systeem waarmee je klassieke games kunt spelen met moderne technologie: Iconic Arcade. Het systeem valt op door het slimme gebruik van de Raspberry Pi single board computer. Dankzij het gebruik van de Raspberry Pi kunnen tientallen – zelfs honderden – games geïnstalleerd worden op het apparaat.

Gamen tot je erbij neervalt

Terwijl gewone arcadekasten vaak beperkt zijn tot één of twee titels van dezelfde franchise per machine, kunnen spelers van Iconic Arcade dankzij het gebruik van de meest recente Raspberry Pi 4 een groot aantal klassieke arcadegames installeren. Op deze manier zijn spelers niet gebonden aan één game zoals Pacman, Streetghter II of Space Invaders, maar kunnen ze eenvoudig overschakelen naar vele andere iconische titels uit de jaren tachtig en negentig.

Snelle installatie

Na het eenvoudige installatieproces kunnen spelers het besturingssysteem van hun voorkeur downloaden en installeren, zoals externe leveranciers Batocera, Retro Pie of Recalbox. Hoewel sommige van deze besturingssystemen worden geleverd met een voorgeïnstalleerde selectie games, zijn sommige gamers op zoek naar meer. Dit is waar de magie van de Raspberry Pi weer om de hoek komt kijken: spelers kunnen meer retrogames verkennen, kopen en installeren via hun favoriete online winkels. Dit zorgt voor talloze mogelijkheden en eindeloze uren speelplezier. Spelers hoeven zich ook geen zorgen te maken over lastige mapping van toetsen: alle toetsinvoer is geregeld, ongeacht welke van de meer dan 1000 beschikbare spellen je besluit te proberen.

Full-size arcade… of liever een tafelmodel?

Het slimme en technologisch geavanceerde ontwerp is wat Iconic Arcade zo bijzonder maakt. Zo beschikt de arcadekast over een 21-inch Full HD-scherm, moderne USB-poorten en een slot voor een micro-SD-kaart. De Iconic Arcade blijft trouw aan het originele uiterlijk uit de jaren tachtig en is daarnaast voorzien van een opmerkelijk 3-in1-systeem. Hiermee is de arcadekast moeiteloos om te toveren tot een tafelmodel. Verder is het ook mogelijk om de arcadekast middels een HDMI-kabel aan te sluiten op een monitor of televisie. Ideaal als men hem onderweg mee wil nemen. 

Merchandise koop je bij:

Arcadehal in je huis

De populariteit van arcadehallen nam aan het eind van de jaren zeventig enorm toe. De Iconic Arcade biedt de hedendaagse generatie gamers de mogelijkheid om de schoonheid van klassieke arcadegames te herontdekken en maakt arcadegames toegankelijker voor iedereen. Het doel van de Iconic Arcade is dan ook om de ervaring van klassieke arcadegames te vernieuwen. Dit doel wordt gerealiseerd door de nostalgie uit de jaren tachtig naar mensen thuis te brengen en arcadekasten eenvoudiger in gebruik te maken.

Iconic Arcade komt in oktober 2023 op de markt met een adviesprijs van 499,- euro en biedt liefhebbers van alle leeftijden een betaalbare en toegankelijke optie tot een ongeëvenaarde game-ervaring.

Voor meer informatie, updates en beschikbaarheid bezoek je de officiële website of volg je de socialmediakanelen.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.