logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

I Love Coffee cadeaupakket voor koffieliefhebbers


Er zijn heel wat stoere cadeaupakketten te koop, zelfs in de boekhandel. Het leuke van die cadeaupakketten is dat ze veelal specifiek op voor een bepaalde doelgroep zijn gemaakt. Zo heb ik hier voor het culinaire cadeau I Love Coffee voor me. Een forse doos met daarin een paar items die iedere koffieliefhebber zeker zal waarderen.

In de doos

Als je de (naar mijn mening te grote) doos van I Love Coffee opend, dan kom je een paar items tegen. Wat opvalt zijn de twee strak vormgegeven koffielepeltjes, die je dankzij hun vorm aan de rand van een kopje of glas kunt hangen. Ideaal voor bijvoorbeeld een latte macchiato. In het midden van de doos tref je hier kunststof schijfjes aan met uitgestanste vormpjes. Deze kun je boven het koffieschuim houden en bestrooien met bijvoorbeeld wat cacaopoeder, voor een speels effect. Natuurlijk hadden we hier liever een paar rvs-sjablonen gezien, die zijn een stuk beter bestand tegen de hoge temperaturen van koffie. Onder in de doos tref je een langwerpig boekje aan met een aantal koffierecepten.

Receptenboekje

Het I Love Coffee receptenboekje is bedoeld voor de beginnende koffiedrinker. Je leest er alles over het zetten van koffie, van de manieren van koffiezetten tot de verschillende koffievarianten. Daarmee is het een leuk en gevarieerd boekje, waarbij vooral de recepten uitnodigend zijn en nieuwsgierig maken om het te proberen. Van espresso tot chai koffie, en van ice koffie tot tot devil’s coffee: voor ieder wat wils. Hoewel de recepten en de uitleg bedoeld zijn voor de beginnend koffieliefhebber, zijn het ook wel leuke recepten voor de ervaren koffiedrinker (en zetter), uiteraard. Grappig zijn de manieren waarop wordt uitgelegd hoe je die ‘latte art’ nu eigenlijk zelf kunt maken.


Recensie over I Love Coffee

Voor zo’n grote doos zou je toch wat meer verwachten, eerlijk gezegd. De matte rvs lepeltjes zijn cool, de kunststof cacaosjablonen grappig en het boekje nodigt uit tot het uitproberen van nieuwe koffierecepten. Leuk voor een beginnend koffiedrinker, dit pakket, maar voor de echte koffieliefhebber is het gesneden koek.

Score: 6


Informatie

I Love coffee,
Illustrator: nvt
Uitgever: nvt, 32 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789461448675. Prijs: 14.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.