logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: I couldn’t buy it, so I made it

Ik heb eerlijk gezegd een beetje een haat-liefdeverhouding met het boek I Couln’t Buy It, So I Made It. Misschien heeft dat ook te maken met mijn verwachtingen: gezien de cover van het boek verwachtte ik een wat meer high-end boek voor de ervaren creatieveling: dat is niet het geval. Het is eerder een creatief boek om je studentenkamer te pimpen.

25 projecten

In dit boek staan dan ook 25 projecten om voorwerpen aan te passen (een Ikea kastje beplakken met mozaiektegels bijvoorbeeld, het beschilderen van vazen voor een gekleurd terracotta-effect of het creatief vullen van een diepe fotolijst), maar ook voor het maken van unieke lampen van pvc-buizen of het maken van kunstvoorwerpen. Waar bepaalde projecten best ver gaan met het kopen van materialen, zijn andere projecten weer kinderlijk eenvoudig. Stickers plakken op de tegels van je toilet? Grappig, maar om dat één van de 25 projecten te maken…

Stijl

En ik moet zeggen dat sommige suggesties leuk zijn om mee te beginnen, met praktische hulpmiddelen om de beste resultaten te behalen. De insteek is het imiteren van kunst of conceptual design, maar dan anders. Toch gebruiken sommige projecten behoorlijk wat specifiek materiaal, waar je ook wel de ruimte voor moet hebben. De technieken daarentegen zijn eenvoudig en toegankelijk, dus mocht je de middelen hebben, kun je op een vrij eenvoudige manier leuke en vooral unieke items maken.


Ga direct naar I couldn’t buy it, so I made it op BOL.com.

Recensie over I couldn’t buy it, so I made it

Het moet je stijl zijn, maar in het DIY-boek I couldn’t buy it, so I made it vind je 25 projecten om je huis een creatief tintje mee te geven. De stap-voor-stap instructies laten zien hoe gemakkelijk het allemaal is, en de gebruikte technieken zijn inderdaad eenvoudig en behoorlijk fool-proof. Als je kijkt naar de resultaten, is het ook niet allemaal even recht en strak afgewerkt, wat jou als hobbyist ook weer de moed geeft om dat perfectonisme een beetje te laten varen. Het bevat leuke projecten om op een relatief goedkope manier originele items te maken, maar de stijl is zeker studentikoos te noemen.

Score: 6


Informatie

Titel: I couldn’t buy it, so I made it
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 144
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789401490993
Prijs: 25.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.