logo-liggend-wit-donkerblauw

Huurauto in Amsterdam


Als je in het centrum van Amsterdam woont, is het misschien niet zo handig om een auto voor jezelf te hebben. Je kan meestal niet voor je huis parkeren en bovendien kost parkeren een hoop geld. En daarnaast betaal je ook nog allerlei kosten voor verzekeringen en belastingen, afgezien van het feit dat je ook kosten hebt aan onderhoud en het jouw probleem is als je met pech komt te staan en dus zonder auto zit. Dan is autohuur Amsterdam een stuk gemakkelijker. 

amsterdam binnenstad

Voordelen van huurauto

Als je een auto huurt, hoef je je hier allemaal niet druk over te maken. Bovendien huur je de auto alleen op het moment dat je hem echt nodig hebt. Als je niet iedere dag met de auto ergens heen hoeft, is dit waarschijnlijk een stuk goedkoper. En het aanbod huurauto’s in Amsterdam is groot genoeg om iets te vinden dat aan jouw wensen en eisen zal voldoen. Je hoeft alleen de auto te boeken en op te halen. Met het vinden van een passende huurauto, helpt EasyTerra je. 

Vergelijk huurauto’s met EasyTerra

EasyTerra is een vergelijkingswebsite voor huurauto’s. Je kunt op deze website niet alleen terecht voor huurauto’s in Amsterdam, maar ook voor huurauto’s elders in Nederland of in het buitenland. Waar je ook een huurauto zoekt, EasyTerra helpt je om een goede deal te vinden. Ze vergelijken al het mogelijke aanbod voor jouw huurauto en zo kun je de beste deal vinden. En je kunt via de website ook gelijk je huurauto reserveren. Je bent dus met een bezoek aan één website klaar met alles voor je huurauto. Je hoeft hem alleen nog op te halen. 

Altijd een goede keuze met Worry-Free label

Als het aanbod je alsnog te groot is om een goede keuze te maken, kun je ook filteren op auto’s met het Worry-Free label van EasyTerra. Dit zijn auto’s die voldoen aan een aantal criteria die die huurauto’s erg aantrekkelijk maken. Bijvoorbeeld een goed brandstofbeleid en ongelimiteerde kilometers. Maar ook een goede klantenervaring en een dekking van eigen risico of zelfs geen eigen risico. Zulke auto’s zijn dus altijd fijn en voordelig, je hoeft alleen nog maar het juiste formaat te kiezen voor jouw locatie en data. 

Boek direct, ook in het buitenland

Je kunt bij EasyTerra dus vergelijken en direct boeken. Zowel voor een huurauto in Nederland als in het buitenland. Ze beperken zich niet tot toeristische Europese bestemmingen. Je kunt ook zoeken naar een huurauto op Bonaire, in Australië of in Roemenië bijvoorbeeld. Wil je een roadtrip doen met een huurauto door meerdere landen? Let dan goed op dat dit wel mag. Meestal mogen huurauto’s niet de grens van het eigen land over. Als je een huurauto boekt in Duitsland, mag je dus niet naar Nederland rijden bijvoorbeeld. 

Meerdere landen met de huurauto

In sommige gevallen kan dit wel. Vaak kun je er dan ook voor kiezen om de auto op een andere locatie in te leveren. Dat is ideaal als je een combinatie van auto en vliegvakantie wil bijvoorbeeld. Dan vlieg je van Nederland naar je bestemming en rijd je vanaf daar terug. Of je rijdt vanuit Nederland en vliegt vanuit een ander land weer terug. Hier worden vrijwel altijd kosten voor berekend. Dit wordt de one-way fee genoemd, en is dus niet altijd een optie. 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.