logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hustlers

Heb je ooit nagedacht over de rechtshapenheid van bepaalde beroepen? Ik bedoel: over het algemeen wordt behoorlijk neergekeken op beroepen als prostitue of stripper… maar is dat wel helemaal terecht? Wellicht is het niet een beroep dat jij zou willen uitvoeren, maar dat vind je waarschijnlijk ook over beroepen als slachter of uitbener. De film Hustlers laat de activiteiten zien van een klein groepje strippers, die onder leiding van de getalenteerde stripper Ramona het heft in eigen hand nemen.

Strippers van geld

Ramona (Jennifer Lopez) en Destiny (Constance Wu) gaan samenwerken om te laten zien wat ze echt waard zijn. Aanleiding hiertoe is de economische crisis, waarbij talloze mensen hun baan verliezen. Het gros zit zonder geld, waardoor hun club in de problemen dreigt te komen. Zonde, zo vind Ramona, want juist de mensen die deze crisis hebben veroorzaakt genieten nog met volle teugen van het leven. En dus besluiten ze hun voormalige Wall Street klanten op te lichten! Dat brengt flink wat geld in het laatje, waardoor ze zich steeds meer vrijheden gaan permitteren. Ze drogeren hun ‘klanten’ en nemen zelfs mensen in dienst om mee samen te werken. Het bizarre is: Hustlers is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal.

Beetje wankel

Laten we eerlijk zijn: Hustlers is een sexy film, waar behoorlijk wat vrouwelijk schoon in te bewonderen is. Toch valt het allemaal nog redelijk mee en is het verhaal behoorlijk kuis in beeld gebracht. Daarbij zitten echter een aantal momenten in het verhaal dat je denkt: dat is raar, daar worden een paar stapjes overgeslagen. Pas wanneer je weet dat het verhaal eigenlijk een vertelling is aan een journaliste, begin je het te begrijpen – het is de vertelling van één van de hoofdpersonen van het verhaal, je ziet de versie van Destiny! Het verhaal van Hustlers werd voor het eerst gepubliceerd in het New York Magazine door Jessica Pressler ’The Hustlers at Scores’.

Op 29 januari is de misdaadfilm Hustlers verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Bekijk hieronder de trailer van Hustlers.

Ga direct naar Hustlers op BOL.com.


Recensie over Hustlers

Al met al is het een bijzonder verhaal geworden, zeker wanneer je weet dat Hustlers is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Eigenlijk is het nog een wonder dat er geen echte slachtoffers zijn gevallen, buiten het feit dat de mannen flink berooid zijn achtergebleven. Het verhaal is behoorlijk kuis weergegeven, met Jennifer Lopez als meesterbrein en diva all the way. Het blijft lastig om in de hoofden van de hoofdrolspeelsters te kruipen, maar het is een vermakelijke film die een bijzonder verhaal vertelt.

Score: 7


Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.