logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Huisvrouwen bestaan niet 2


In de eerste film van Huisvrouwen Bestaan Niet, stonden vrouwen en hun rol in een huishouden/gezin centraal. De extravagante vrijgezelle (groot)moeder Loes heeft twee heel bijzondere en eigenzinnige dochters opgevoed: de gezellige en ietwat chaotische Marjolein, die vastzit in haar relatie met Huib en met wie ze twee kinderen heeft, en aan de andere kant is er Gijsje, een controle-beluste vrouw die samenwoont en een kind heeft met haar vriend.

Relatiestress

Alle drie de vrouwen zitten midden in een relatie-crisis. Loes heeft een relatie met een schrijver van een zelfhulpboek, waar ze zich helemaal in kan vinden – zijn boek gaat over ‘echt contact maken’ met mensen, in tegenstelling tot contact via social media. Toch blijkt deze vreemde snuiter niet helemaal wie hij zegt te zijn… hij zoekt simpelweg een huis om in te wonen! Marjolein heeft op haar beurt problemen met Huib. Ze denkt dat hij een relatie heeft met een ander… waarbij Huib alle schijn tegen zich heeft. Zowel Marjolein als Huib zitten in een mid-life crisis, dat soms voor pijnlijk herkenbare situaties zorgt. Gijsje op haar beurt probeert haar vriend in een keurslijf te persen, hem om te vormen naar iemand die hij helemaal niet is… en of dat wel zo slim is?

Hectiek

Een drieluik als dit werkt altijd prima. Het zorgt voor een onmiskenbare dynamiek in het verhaal, zeker wanneer de verschillende personages al een band met elkaar hebben. Het is daarbij overigens aan te raden om de eerste film te kijken voor je aan dit tweede deel begint, zodat je al kennis hebt gemaakt met de betrokken personen. Dat zul je echt nodig hebben! Wanneer je die basis hebt opgezogen uit de eerste film, zul je echt kunnen genieten van de beslommeringen van deze bijzondere familie. Dankzij de compleet verschillende karakters ontstaat er vanzelf de nodige chaos, hectiek en verwarring, waardoor je je geen moment hoeft te vervelen.

Ga direct naar Huisvrouwen bestaan niet 2 op BOL.com.


Recensie over Huisvrouwen Bestaan Niet 2

Huisvrouwen Bestaan Niet 2 is een passend vervolg op de eerste film, maar haalt het niet qua originaliteit en logica in de verhaallijn. Waar de eerste film vooral draaide om Gijsje, zijn nu Marjolein en Loes aan de beurt. Ze moeten vechten om de aandacht, wat het verhaal een beetje versprokkeld, Daarbij krijgt het verhaal van Marjoleins in de tweede helft een beetje een vreemde wending, die gewoon niet logisch is.

Score: 7


Informatie

Titel: Huisvrouwen bestaan niet 2
Uitgever: WW Entertainment
Tijdsduur: 105 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.