logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Huisdiergeheimen 2


Ken jij de film Huisdiergeheimen nog? Het is al weer een tijdje geleden dat hij is verschenen, maar hij blijft natuurlijk leuk. Daarin ontdek je namelijk dat huisdieren een geheel eigen leven leiden wanneer hun baasje van huis raakt! Ze beleven de spannendste avonturen met elkaar, leren van elkaar en houden er hun eigen manier van communiceren op na. Ook in deze film ga je op avontuur met Max, de kleine hond die ook in de eerste film van Huisdiergeheimen de hoofdrol op zich nam. Maar er is meer, want superschurk Snowball is inmiddels op het rechte pad… en beleeft zijn eigen spannende avontuur als Kapitein Snowball! Daarbij zien we in huisdiergeheimen 2 natuurlijk ook oude bekenden terug, zoals Gigi, Duke, Daisy, Pops en Chloe.

Twee avonturen in één

Het grootste avontuur is voorbehouden aan Max. Zijn baasje is namelijk verliefde geworden en heeft een kindje gekregen. Max is over bezorgd op het kleine kereltje en probeert te voorkomen dat hem iets ergs overkomt. Dat levert een enorme hoeveelheid stress op, wat hem weer bepaalde tics oplevert (hij krabt zichzelf continu). Wanneer zijn baasjes op vakantie gaan naar een boerderij, waar een oom van de man woont, mogen Max en Duke mee. Daar leren ze de stoere hond Rooster kennen. Rooster ziet al snel wat het probleem is en zal Max wel eens van zijn bezorgdheid afhelpen… op zijn eigen en unieke stijl. Daardoor beleven de dieren op de boerderij flink wat spannende en grappige avonturen. Zeker omdat ze veel van de boerderijdieren nog nooit gezien hebben!

Tijgertastisch

Ondertussen kijk je mee met het thuisfront. Daar is het pluizige konijn Snowball helemaal in de ban van zijn alter ego, Kapitein Snowball. Gekleed in een superheldenpak doet hij alsof hij een bekende held is. Wanneer Chloe op de stoep staat en om zijn hulp vraagt, bied hij die dan ook direct aan. Maar misschien is dat iets te veel van het goede. Chloe wil namelijk een tijger redden uit een circus, waar een gemene russische circusdirecteur de dienst uitmaakt. De tijger wordt inderdaad niet goed behandeld, maar hij wordt ook bewaakt door een roedel felle wolven. Chloe en Kapitein Snowball blijken echter een prima team, dat best goed van zich kan afbijten. Maar is dat genoeg voor een paar wolven?

Kers op de taart

Tot slot is er een mini-avontuur in de film verwerkt met Gigi in de hoofdrol. Deze chique hond heeft een oogje op Max. Wanneer Max aan Gigi vraagt om op zijn lievelingsspeeltje te passen, neemt ze die zaak heel serieus. Maar wat moet ze doen als het speeltje haar ontglipt en in het huis van het ‘kattenvrouwtje’ beland? Dat is niet bepaald een plek waar je als hond makkelijk binnen geraakt! Tijd kattig te gaan doen!

Lees hier wie de Nederlandse stemmen voor Huisdiergeheimen 2 ingesproken hebben.

Ga direct naar Huisdiergeheimen 2 op BOL.com.


Recensie over Huisdiergeheimen 3

Na het succes van Huisdiergeheimen kan het vervolg niet ontbreken. Gelukkig hebben ze de lat voor deze film hoog gelegd: er zit een enorm tempo in de film. De verhaallijnen wisselen elkaar netjes af en het wordt nergens verwarrend. De humor is scherp en in meerdere lagen neergelegd. Daardoor is het niet alleen voor kinderen leuk, maar ook voor volwassenen. Die kunnen zich bovendien mooi verplaatsen in Max als overbezorgde opvoeder. Misschien leren ze ook nog een lesje van Rooster… De film is mooi gemaakt, steunt maar heel licht op het eerste deel (en daardoor makkelijk los te kijken) en is echt de moeite waard.

Score: 8


Informatie

Titel: Huisdiergeheimen 2
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 104 minuten
Genre: animatiefilm.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.