logo-liggend-wit-donkerblauw

Gasten over de vloer? Zo maak je het huis binnen 30 minuten schoon!


Als er vrienden of familie bij je thuis komen wil je natuurlijk wel dat je huis er schoon en fris uitziet. Schoonmaken kan echter lang duren en niet iedereen heeft hier tijd voor. Gelukkig is er de 30-minuten methode die je kunt inzetten om je onderverdieping zo snel mogelijk spik en span te krijgen. Het stappenplan vind je hieronder!

schoonmaken towfiqu barbhuiya 9gPKrsbGmc unsplash

10 minuten om op te ruimen

Voordat je als een malle aan de slag gaat zul je eerst na moeten gaan welke ruimtes echt schoongemaakt moeten worden. Je gasten zullen alleen een aantal kamers te zien krijgen, dus beperk je werkzaamheden tot deze ruimtes. Waarschijnlijk zul je alleen het toilet, de woonkamer en keuken schoon hoeven te maken. Verzamel je schoonmaakspullen en ga aan de slag.

Je zult ongeveer 10 minuten nodig hebben om spullen op te bergen. Denk aan speelgoed op de grond of vieze vaat die nog rondslingert. Je hebt genoeg tijd om alles op de juiste plaats neer te zetten, bijvoorbeeld de speelgoedkist of de vaatwasser, maar als je echt in tijdnood komt zou je de spullen ook tijdelijk boven kunnen leggen. Plaats het in een kamer waar je gasten zeker niet zullen komen tijdens hun bezoek.

10 minuten om het toilet schoon te maken

Zodra je de overbodige spullen hebt weggewerkt heb je nu 10 minuten om het toilet schoon te maken. Een grondige schoonmaak is in zo’n korte tijd vrijwel onmogelijk, dus zorg dat je in ieder geval het toilet hebt afgedaan en de kraan en deurklink hebt schoongemaakt. Gebruik de toiletborstel en schoonmaakmiddel om het toilet af te doen en spoel een aantal keer door.

Snel en desinfecterend schoonmaken kun je gemakkelijk doen door desinfectie spray in te slaan. Deze spray is bij snel schoonmaken je beste maatje: je kunt het gebruiken voor het afdoen van deurklinken, kranen, tafels en aanrechten. Het enige wat je moet doen is het spul op het oppervlak spuiten en dan af te doen met een doekje. Het is net zo makkelijk als te werk gaan met een vochtige doek, maar het is een stuk hygiënischer op deze manier.

De laatste 10 minuten: stofzuigen maar!

Nu het toilet schoon is en alle overbodige spullen zijn opgeruimd kun je tenslotte nog stofzuigen. Mocht je niet snel genoeg zijn in het schoonmaken van het toilet kun je deze stap zelfs nog overslaan. Ook hoef je natuurlijk niet in alle kleine hoekjes te gaan stofzuigen, maar zorg je in ieder geval dat de zitplaatsen vrij van stof zijn. Vergeet ook niet om de kussens van de banken en stoelen af te doen. Als jullie naar een voetbalwedstrijd of een film gaan kijken kun je ook nog snel een doekje over het tv-scherm halen.

Als je deze drie stappen hebt doorlopen ben je klaar om je gasten te ontvangen! Zo zie je maar dat je in korte tijd je huis schoon kunt maken, zolang je maar goed inplant hoe je het gaat aanpakken.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.