logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak je huis aan het water af met een boot


Je huis bestaat uit meer dan een stapel stenen. Maar ja, je huis is misschien wel een stapel stenen met wat dakpannen erop, maar je thuis is veel meer dan dat. Je thuis is een verzamelplaatje van je huis, je tuin, je omgeving en de samenhang tussen al die elementen. Natuurlijk pas je al die elementen aan je omgeving. Soms zoek je daarbij naar contrast (een moderne en strakke woning in een bosrijke omgeving kan ontzettend stoer zijn), maar in veel omgevingen en je gebonden aan bepaalde elementen die eigenlijk gewoon bij je huis horen.

Wonen aan het water

Het is een droom van veel mensen: een huis waarbij de tuin overloopt in een kanaaltje of een riviertje. Het rustgevende geluid van kabbelend water, de natuurlijke habitat van veel vogels en waterdieren en natuurlijk het uitzicht die een waterpartij achter je huis biedt is voor veel mensen een aanlokkelijk idee. Vreemd genoeg (tenminste, dat vind ik) zie je in die waterrijke omgevingen ontzettend weinig boten! Je ziet dan zo’n huis aan het water, maar het houdt op bij de tuin. Zonde! Als ik daar zou wonen, zou ik het wel weten.

Sloeptastisch

want wat is er leuker dan uitkijken op het water? Lekker dobberen op het water! Een sloep is daarbij een geweldig instapmodel boot: niet te snel, lekker stabiel en bestand tegen een stootje. Je moet dan natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om door te kunnen varen naar een grotere waterpartij: om enkel een rondje te dobberen achter de tuinen van je buren… dat zal niet iedereen weten te waarderen. Heb je de mogelijkheid om een lekker stuk te gaan varen? Dan is een mooie sloep absoluut de moeite waard. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, van groot en luxueus tot klein en snel. Het leuke is, dat ze er ook in veel verschillende stijlen zijn, van een tikje oubollig en klassiek tot high-tech en modern. Voor je het weet zit je meer in je boot dan op je terras en heb je jouw achtertuin verruimd met een enorm waterrijk gebied!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.