logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Huid tegen huid, Anja Feliers

Huid tegen huid is het tweede deel van Anja Feliers, met Caro Westerhof in de hoofdrol. Zij heeft in het eerste deel haar man Cas en zus Sasha verloren, met wie ze nog steeds contact heeft. Caro is namelijk paranormaal begaafd, en hoewel ze haar ‘gave’ nog altijd leert kennen, beginnen die krachten zichzelf steeds beter de manifesteren. En dat kwam haar in het eerste boek ook goed van pas, aangezien Cas Caro stuurde in de zoektocht naar hun ontvoerde dochter Loïs. Rolf, de ontvoerder, is echter ontsnapt en dat brengt natuurlijk een duister gevaar in haar omgeving. Zeker omdat Rolf haar zus heeft verkracht en haar zwager heeft vermoord.

Bosrijke omgeving

Ondanks die angst voor Rolf, gaat Caro regelmatig in haar eentje wandelen in het bos met haar hond Max. Daar ziet ze op een dag schimmen in de mist, die ook korte woorden met haar wisselen. Ze leert op die manier meer over haar gave. Geesten spreken met haar en willen haar de richting wijzen van de verdwenen Romi Vanmulder, waar het nieuws bol van staat. Daarbij neemt ze regelmatig contact op met Frederic de Jong, de rechercheur die haar heeft bijgestaan in de zaak van haar eigen ontvoerde dochter… en die ook openstaat voor mediums.

Drieluik

Het spannende aan Huid tegen huid is wel dat het boek het verhaal vertelt vanuit twee punten. Het eerste deel van het boek wordt verteld vanuit Caro, die je laat kennismaken met de verdwijning van Romi en met haar bijzondere gave. In het tweede deel lees je het verhaal echter over de tiener Romi die verhuist is naar het dorpje Hoelbeek en over Rob en Valerie, een echtpaar dat even in een crisis zit. De twee hebben iets met elkaar te maken… maar wat? Langzaam maar zeker vallen puzzelstukjes op hun plek. Dan is het tijd voor het derde deel, waarin Caro flink botst met de hulp aan de politie. Wantrouwende blikken gaan haar kant op… hoe kan ze zoveel weten over de verdwijning?

Ga direct naar Huid tegen huid op BOL.com.


Recensie over Huid tegen huid

In dit boek volg je de paranormaal begaafde Caro. Ze leert haar gave nog ontwikkelen en kennen, wat het boek een unieke vibe geeft. Dat heeft het ook wel nodig, soms vervalt het namelijk in een beetje ‘ik weet alles, ga aan de kant!’-sfeer die sommige boeken hebben. De conflicten tussen Caro en de politie brengen je wat meer met voeten op de grond, dat is een mooie en goede tegenhanger voor het soms wat ‘zweverige’ paranormale karakter. Het verhaal is spannend en onderhoudend geschreven, vooral het tweede deel. Een goede serie, waarbij dit deel los te lezen is van het vorige boek.

Score: 7


Informatie

Huid tegen huid,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Halewyck, 335 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789463831635. Prijs: 22 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.