logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Huawei Y6 2018


Huawei heeft in een relatief korte tijd toch een mooie plek weten te veroveren in het wereldwijde landschap van Smartphones. De Huawei Y6 2018 is iets hoger dan een instapmodel, maar met de prijs van ongeveer 150 euro zeker nog betaalbaar. Daarvoor krijg je ook best wel wat in handen. Het 5,7 inch grote scherm ligt comfortabel zwaar in de hand, de knoppen hebben een solide gevoel en je kunt gebruik maken van Android 8.0 Oreo, wat helemaal van deze tijd is.

Sober toestel

Wat direct opvalt aan de Huawei Y6 2018 is zijn sobere vormgeving. Er is weinig spannends aan te ontdekken. De achterkant is helemaal glad, de knopjes zitten netjes aan de zijkant en de solide brok smartphone is aan de zijkanten helemaal afgerond. Eigenlijk een beetje zoals ze ’n in de jaren 80 zouden vormgeven. Is dat je stijl? Dan zit je goed. Vind je het niet zo mooi? Dan kun je ‘m altijd pimpen met een flitsende cover die dit kleine hiaat voor je oplost! Rondom het toestel vind je alle benodigde aansluitingen: een micro-USB aansluiting voor de energie, een 3,5 mm plug voor je koptelefoon en een paar gaatjes voor de mono speaker.

Voldoende qua specs

Als je kijkt naar de meeste budgettoestellen, dan beknibbelen ze vaak op de specificaties. Er zit vaak wat verouderde apparatuur in verwerkt, die een paar jaar geleden een klein vermogen kostte, maar nu voor het oprapen ligt. Het is dan aan de fabrikant om de juiste keuzes te maken: waar zak je iets verder qua specificaties, waar presteer je wat beter? Als het aankomt op het beeldscherm zie je een 5,7 inch beeldscherm met een resolutie van 720 x 1440 pixels. Bij een toptoestel zou het echt een struikelblok zijn, zo’n resolutie, maar voor een budgettoestel? Dan moet zelfs de meest kritische reviewer toegeven dat het eigenlijk wel prima is. Scherp genoeg om alles goed te kunnen lezen. Bovendien vormt het geen probleem voor het vermogen van de smartphone. Het kost minder rekenkracht (de Huawei Y6 2018 gebruikt een Qualcomm Snapdragon 425-processor) en minder energie om te gebruiken. Het scherm is overigens goed helder en heeft een grote kijkhoek. Niks mis mee!

Camera

Als er ergens snel op beknibbeld wordt bij smartphones, dan is het wel de camera. Verwacht dan ook geen grootse prestaties bij dit instapmodel. De Huawei Y6 2018 maakt foto’s met een resolutie van 13 megapixel. Dat is best een groot formaat, maar de sensor laat helaas te wensen over. Kortom: met goed licht en in de juiste omstandigheden kun je er prima foto’s mee schieten, wordt het wat donker of fotografeer je binnenshuis, dan zie je al snel ruis en vlekken. Gewoon een waarschuwing, deze problemen zul je bij alle smartphones aantreffen binnen dit segment!

Recensie over Huawei Y6 2018

De Huawei Y6 is een mooi instapmodel. Het is een degelijk toestel met 16GB opslag en een fijne accuduur. Verwacht echter geen wonderen. De processor is al wat ouder en zal regelmatig zorgen voor wat vertraging in je werk. De accu gaat lang mee, dat is een groot pluspunt. Coole functies als een vingerafdruksensor ontbreken, maar dat is ook nog een relatief nieuwe feature binnen het instapsegment. Al met al een prima smartphone, waar je 2 sim-kaarten en een micro-SD geheugenkaart in kunt steken voor meer opslag.

Door: CooleSuggesties
Score: Huawei Y6 2018 krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Huawei Y6 2018, Huawei
Prijs: 129 euro.

Ga direct naar Huawei Y6 2018 op BOL.com.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.