logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Huawei Watch GT 2e

Huawei heeft een opvolger van diens populaire smartwatch geïntroduceerd: de Huawei Watch GT 2e. Ik heb zelf het eerste model niet in handen gehad – over de concrete verschillen kan ik dus niet veel melden behalve verschillen in de specificaties. Wel zijn de Huawei Watch GT 2e en ik een tijdlang onafscheidelijke compagnons geweest en kan ik oordelen over diens prestaties en gebruiksgemak… en natuurlijk over de problemen waar ik tegenaan liep!

Sportief horloge

Huawei Watch GT 2e is een activity tracker – maar dan wel eentje die een stapje verder gaat dan de gemiddelde stappenteller. Het mooie aan de Huawei Watch GT 2e is de enorm lange accuduur, de forse hoeveelheid workouts waaruit je kunt kiezen om te tracken en de ingebouwde SpO2-sensor (werkt enkel op Android). Dat sportieve karakter vind je ook terug in het ontwerp. De ronde kast doet aan als een normaal horloge. Als band krijg je een siliconen variant meegeleverd, waarbij het gatenpatroon ervoor zorgt dat het niet snel gaat zweten. Ondanks het best forse formaat van de smartwatch weegt het horloge (zonder bandje) slechts 43 gram. Hij is waterdicht tot 50 meter.

Het scherm van de Huawei Watch GT 2e

Midden in de kast vind je het 1,39-inch grote beeldscherm. Het scherm is in full color dankzij de energiezuinige AMOLED-techniek. Je krijgt een helder beeld, dat bijna altijd goed leesbaar is. Prettig aan dit horloge is bovendien dat je ervoor kunt kiezen om altijd een klokweergave in beeld te hebben, zodat je niet altijd zo’n snelle ‘flick’ met je pols hoeft te maken om de tijd te lezen. Toegegeven – het kost je een paar dagen accuduur, maar zelfs dan is de accuduur dik in orde. Het heeft een resolutie van 454×454 pixels en is aanraakgevoelig. Soms iets te gevoelig, maar daarover zodadelijk meer. Gelukkig kun je ook steunen op een paar knoppen, aan de zijkant van het horloge, die je toegang bieden tot functies en je een stapje terug laten doen in de menustructuur. Het touchscreen werkt niet altijd even responsief, wat de bediening lastig maakt. Het gebeurde me ook meer dan eens dat ik onbedoeld met de armen over elkaar in het instellingenmenu terechtkwam, waarbij er wat dingetjes verschoven werden :s

Wat kun je bijhouden met de Huawei Watch GT 2e?

Natuurlijk houdt dit horloge al je stappen bij, net als je hartslag. Die wordt continue bijgehouden. Prettig, het geeft je een mooi overzicht van je inspanningen gedurende de hele dag. Bovendien zou je ‘m ook in bed om kunnen houden, waarbij de Huaawei TruSeen 3.5-techniek ook dan je hartslag in de gaten houdt. Tijdens je slaap wordt de TruSleep 2.0 techniek gebruikt om die gegevens te analyseren. Hartslag en beweging worden met elkaar gecombineerd en aan de hand van die analyse krijg je tips om je nachtrust te verbeteren. De Android app is daarbij uitgebreider dan de iOS-app, zo viel me op.

Huawei Health app

In de app kun je terecht voor een overzicht van je activiteiten, van het aantal gezette stappen tot het aantal verbrande calorieën (dit is altijd een benadering!), maar ook kun je trainingsschema’s verwerken in de app. Een leuke en vooral waardevolle toevoeging – je kunt op deze manier heel praktisch trainingen opzetten en aanpassen naar gelang je prestaties. Bij bepaalde prestatiedoelen krijg je een leuke medaille, zoals bijvoorbeeld bij Fitbit, wat een leuke motivatie is om verder te gaan en wat meer je best te doen.

Kiezen maar!

Met een paar swipes en tiks ben je aangekomen bij het indrukwekkende (en daarmee misschien ook wel lastige) segment van het kiezen van jouw workouts. Er is een lijst van maar liefst 100 sporten opgenomen in je telefoon. Je kunt dus werkelijk alles bijhouden in je leven, waarbij ik ‘vliegeren’ wel heel bijzonder vond. Gelukkig kun je favorieten instellen voor jouw favoriete sporten, zodat je niet telkens de lijst hoeft door te scrollen. Standaard kun je met de onderste knop meteen in deze lijst terechtkomen, maar je kunt ook een andere functie toekennen aan deze knop. Na het sporten kun je in de app zien hoe je hebt gepresteerd, van tempo, cadans, hoogteverschil, duur, gemiddelde hartslag en natuurlijk een routekaartje dankzij de ingebouwde GPS. Alle informatie wordt in fraaie grafieken getoond, die meteen duidelijk zijn. Dankzij een VO2-max kun je het zuurstofgehalte in je bloed meten, zodat je weet wat je hersteltijd is.

Extra functies

De Huawei Watch GT 2e heeft nog een paar leuke verrassingen in petto voor je. Denk daarbij aan volledige trainingsprogramma’s voor talloze sporten, zoals hardlopen en buiten fietsen, maar ook een ingebouwde muziekspeler. Je hebt de beschikking over 4GB aan opslag om mp3’s op te slaan, die je via bluetooth kunt afspelen op je draadloze koptelefoon. Maar… dan moet je wel mp3’s ter beschikking hebben. Je kunt de multimedia op je smartphone niet bedienen via je horloge, dat is erg jammer. Het horloge is voorzien van een bizarre hoeveelheid ingebouwde functies, van weersvoorspellingen tot kompas, van een stopwatch tot een wekker, van een zaklamp tot de functie ‘zoek telefoon’. Misschien kan hier via de app ook een functie komen om deze opties uit te schakelen als je ze niet gebruikt?

Horloge

Een minpuntje vind ik de watchfaces die beschikbaar zijn. Je kunt kiezen uit tien verschillende weergaves, die je zowel vanuit je horloge als vanuit de Huawei app kunt instellen. Die faces zijn wat high-tech naar mijn smaak, wat druk vormgegeven. Er zijn maar een paar opties die wat rustiger zijn (en daarmee beter zichtbaar). Ik zou graag de mogelijkheid zien om via de app een uitgebreidere gallery te zien, waarbij meer keuze is.

Ga direct naar Huawei Watch GT 2e op BOL.com.


Recensie over Huawei Watch GT2e

Zoek je een smartwatch met ontzettend veel functies en mogelijkheden om sporten te tracken? Dan is de Huawei Watch GT2e een model om in overweging te nemen. Hij is waterdicht tot 50 meter, beschikt over GPS en heeft een ingebouwde muziekspeler. Bovendien beschik je over een bizar lange accuduur, wat altijd prettig is. Huawei Health biedt inzicht in de belangrijkste statistieken, maar is minder uitgebreid dan de apps van bijvoorbeeld Garmin of Polar. Voor de meeste gebruiker volstaan de gegeven statistieken overigens perfect. Het touchscreen reageert niet altijd even prettig, de SpO2-metingen moet je handmatig inzetten. Ook kun je geen apps van externe partijen downloaden, niet contactloos betalen en geen media (Spotify) bedienen via je horloge.

Score: 8


Informatie

Huawei Watch GT 2e, Huawei
Meer weten?
Prijs: 159 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.