logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: HP Elite Dragonfly


De HP Elite Dragonfly is een opmerkelijke laptop. Wat kan er zo spannend zijn aan een laptop, zou je denken? Welnu, dat dachten wij ook. Tot je een vreemde eend in de bijt tegenkomt. De HP Elite Dragonfly is namelijk een zakelijke laptop die ontworpen lijkt om op een hippe hogeschool gebruikt te worden. Dat trekt wel de aandacht, kan ik je vertellen! De HP Elite Dragonfly beschikt bijvoorbeeld over alle beveiligings- en IT-functies die bedrijven eisen, maar bevat ook snelle hardware, veel poorten en vooral: hij ziet er super cool uit.

Reizende professional

De HP Elite Dragonfly is niet gemaakt om aan de ketting te worden gelegd aan een bureau. Ja, daar staat hij geweldig, maar dan doe je hem absoluut geen eer aan. Hij is namelijk gebouwd om te reizen! Dat zie je bijvoorbeeld aan de uitgebreide LTE-integratie, maar ook aan het lichtgewicht ontwerp en de snelle interne technieken. Dat alles maakt de Elite Dragonfly een van de beste laptops van het moment… maar wel tegen een prijs, want hij is zeker niet goedkoop.

Super specificaties

Qua specificaties kun je werkelijk alle kanten op met deze laptop. Hij beschikt bijvoorbeeld over een I5 of i7 processor (de 8565U-versie, tot 4,6GHz) en gebruikt een ingebouwde Intel UHD 620 videokaart voor het 13,3 inch FHP IPS touchsreen. Qua werkgeheugen kun je steunen op 16GB intern geheugen met 256 of 512GB opslag op de ingebouwde SSD. Daarnaast beschikt de laptop over 2 Thunderbolt3 poorten, 1 USB 3.1, HDMI en een koptelefoonaansluiting. En dat alles in een pakketje wat nog geen kilo weegt. Moet je nagaan! Hij is krachtig genoeg om zware toepassingen te draaien of meerdere programma’s tegelijk open te hebben – de Dragonfly zal niet protesteren… tot je gaat gamen. Dat moet je hier niet mee doen!

Ontwerp

Zoals gezegd maakt de HP Elite Dragonfly indruk met zijn uiterlijk. Je zou op het eerste gezicht niet zeggen dat deze laptop op professionals is gericht. Dankzij het magnesium chassis is hij ook extreem licht. De basisversie weegt slechts 0,99 kg, hoewel hij een beetje zwaarder zal zijn als je kiest voor de optionele grotere batterij. HP wist de laptop lekker compact te houden door het scherm te maken met irritante dunne randen, wat resulteert in een 86% scherm-body ratio. Voor een 2-in-1 laptop is dat erg indrukwekkend.

Geluid

Waar televisies steeds minder aandacht lijken te hebben voor de luidsprekers, is het voor laptops een speerpunt. Je wil immers niet met een extra speaker over straat lopen om goed geluid uit je laptop te krijgen. De ingebouwde speakers projecteren geluid naar boven. En dat werkt bijzonder goed. Zowel films als geluid knallen uit de speakers alsof je er een nette externe speaker aan hebt gekoppeld. En dat is een heel prettige bijkomstigheid. Om optimaal te genieten van het geluid is het toetsenbord bijzonder stil ontworpen – je hoort bijna niet als je er op typt – en het voelt evenzo zacht.

Beveiliging

Een extra hoofdstukje wordt verdient door de beveiligingsmaatregelen die HP heeft getroffen. Zo beschikt hij over HP Sure Start, wat betekent dat zelfs als de computer wordt gecompromitteerd, je deze altijd kunt herstellen – iets dat tegenwoordig zeker niet vanzelfsprekend is. Zelfs als een aanvaller het BIOS verwijdert, overschrijft deze functie wat de aanval ook heeft gedaan. Maar wacht… er is meer. HP noemt de ingebouwde webcam de “HP Privacy Camera”, wat betekent dat er een kleine fysieke sluiter is die de lens bedekt, zodat zelfs als iemand toegang krijgt tot uw webcam, deze er niet doorheen kan kijken, tenzij u de sluiter fysiek beweegt met je vinger. Je kunt er bovendien voor kiezen om je scherm te voorzien van HP Sure View, waardoor de kijkhoek flink beperkt wordt: iedereen die over je schouder meekijkt en probeert te lezen waar u aan werkt, ziet dan een zwart scherm.


Recensie over HP Elite Dragonfly

CooleSuggesties topper

Deze laptop is subliem voor de zakelijke gebruiker, die bijna altijd onderweg is en een dunne, lichte laptop binnen handbereik wil hebben. De accuduur is fenomenaal, zeker als je hem gebruikt voor lichtere toepassingen gaat hij makkelijk twee of misschien wel drie werkdagen mee. Hij is krachtig, veelzijdig, de meegeleverde pen werkt geweldig om aantekeningen mee te maken en het touchscreen voelt degelijk (en is makkelijk schoon te maken). Heb ik al gemeld dat deze laptop beschikt over een 4K UHD touchscreen beeldscherm? Hij is echter wel prijzig, dat moet gezegd, en voor grafische toepassingen of games is hij helaas niet geschikt.

Score: 9


Informatie

HP Elite Dragonfly, HP
Meer weten?
Prijs: 1903 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.