logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: House of the dragon, seizoen 1


Jarenlang heeft Game of Thrones de wereld in zijn ban gehad. House of the Dragon speelt zich af in dezelfde magische en mysterieuze wereld, maar dan een stuk terug in de tijd. In deze serie zie je dus hoe de verschillende huizen zich hebben gevormd en op welke manieren ‘kwaad bloed’ is gekweekt in de verschillende koninkrijken van Westeros. Wij bekeken de Game of Thrones prequel serie en geven je hier onze eerlijke mening.

Het verhaal van House of the Dragon

De familie Targaryens regeert over de Zeven Koninkrijken die verscheurd dreigen te worden door een burgeroorlog. Niet alleen omdat er een invasie is vanuit andere landen, maar de keuze van koning Viserys om zijn dochter Rhaenyra tot troonopvolger te betitelen, zorgt voor de nodige onrust in de koninkrijken. Feminisme is namelijk nog ver te zoeken in die tijd. Er worden dan ook heel wat plannen gesmeed om de koningin van de troon te weren, hoewel Viserys’ gewelddadige jongere broer ook niet bepaald een briljante optie is. Na de geboorte van een zoon worden er plannen gesmeed om ervoor te zorgen dat ze nooit de IJzeren Troon zal bestijgen.

Politiek in actie

Je krijgt in House of the Dragon dus te maken met heel wat machtsspelletjes, op zo’n vlak dat je eigenlijk niet weet wie je wel en niet kunt vertrouwen. Iedereen handelt vanuit zijn eigen agenda, ieder heeft zijn eigen bedoelingen. Daarbij schuwen ze ook geen brute actie. Als kijker word jij dus verwend op fancy kostuums in de paleizen en kastelen, maar ook wrede actie, bloedvergieten en de nodige romances tussen… nou ja… eigenlijk iedereen wel. Als pluspunt richt deze serie zich voornamelijk op prinses/koningin Rhaenyra, zodat de serie minder complex is dan Game of Thrones.

House of the Dragon op dvd

Je kunt de serie House of the Dragon natuurlijk streamen op HBO Max, maar je kunt hem ook in huis halen op dvd, blu-ray of 4K Ultra HD. House of the Dragon: The Complete First Season bevat alle tien afleveringen van de hitserie van HBO, met meer dan een uur aan bonusfuncties plus twee geheel nieuwe, nooit eerder vertoonde features.

Merchandise koop je bij:

BONUSMATERIAAL

 • Welcome to Westeros (Exclusive to 4K UHD, Blu-ray and DVD)
 • Returning to the Seven Kingdoms (Exclusive to 4K UHD, Blu-ray and DVD)
 • A New Reign
 • Returning to Westeros
 • Before the Dance: An Illustrated History with George R.R. Martin
 • Height of an Empire
 • Noble Houses
 • Familiar Places
 • Introducing the Characters

10 AFLEVERINGEN VAN EEN UUR

 1. The Heirs of the Dragon
 2. The Rogue Prince
 3. Second of His Name
 4. King of the Narrow Sea
 5. We Light the Way
 6. The Princess and the Queen
 7. Driftmark
 8. The Lord of the Tides
 9. The Green Council
 10. The Black Queen

Bekijk de trailer van House of the Dragon, seizoen 1


Ga direct naar House of the Dragon, seizoen 1 op BOL.com.
Titel: House of the Dragon, seizoen 1

Recensie over House of the Dragon, seizoen 1

House of the Dragon is een fantastische serie die je een mooie extra invulling geeft in Game of Thrones. Heb je die laatstgenoemde nog niet gezien? Kijk dan echt House of the Dragon eerst! De serie steekt briljant in elkaar en is duidelijk met de nodige liefde en aandacht in elkaar gezet. De politieke spellen, de actie en het geweld wisselen elkaar in een rap tempo af, waardoor je je geen moment hoeft te vervelen. Naast de actie, romantiek en complotten zit er zo nu en dan ook een slinkse grap in verwerkt: voor ieder wat wils dus!

Score: 8


Informatie

Titel: House of the Dragon, seizoen 1
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 600 minuten
Genre: fantasy.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenesBevat scenes met seks

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.