logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Houd je klantrelaties gezond

Als zelfstandig ondernemer is het een gegoochel met je tijd en aandacht. Aan de ene kant moet je altijd om je heen blijven kijken naar nieuwe kansen en mogelijkheden, maar je moet daarbij je bestaande klanten natuurlijk ook niet uit het oog verliezen. Die zijn immers goud waard! Zorg dan ook dat je ze af en toe even in de watten legt. Dat kan met wat persoonlijke aandacht, maar ook met een leuk relatiegeschenk. De komende feestdagen zijn daar een uitgelezen moment voor, maar als je jouw klanten goed kent, weet je vast ook wel een ander geschikt moment te vinden om even een leuk presentje te overhandigen of te sturen.

Keuze uit geschenken

Laten we wel wezen: het is zo makkelijk om een standaard goodie te laten bedrukken. Maar hebben we niet genoeg pennen en kleine USB-sticks in onze lades liggen? Bovendien is de kwaliteit van deze producten vaak niet dusdanig dat je d’r graag mee gaat werken. Spendeer dus liever wat meer voor een goed product, dan heb je ook een grotere kans dat het gebruikt wordt en dat anderen jouw logo te zien krijgen. Bedruk dus een goede pen of een USB-stick met een respectabele capaciteit, als je toch door die gedoodverfde items wil gaan.

Wees origineel

Beter is natuurlijk om echt een origineel cadeau te geven. Iets dat bij jouw bedrijf past, of bij jouw levensvisie. Ben je bijvoorbeeld heel erg met je gezondheid, sport of duurzaamheid bezig, dan is een daaraan gerelateerd item ontzettend leuk. Soms komen die drie elementen probleemloos samen, zo kun je bijvoorbeeld bidons laten bedrukken bij topgiving.nl. Heb je persoonlijk iets minder met sport, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een trendy Dopper waterfles. Zorg er daarbij voor dat je logo prominent in beeld komt, en je hebt een cadeau dat waarschijnlijk goed gebruikt gaat worden. Natuurlijk is het helemaal leuk wanneer je de kleur van de fles aanpast op je bedrijfskleur.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.