Voor velen van ons staat januari bekend als een ietwat saaie maand waarin vrij weinig gebeurt. De leuke feestjes zijn voorbij, het is grijs, grauw en donker weer, en vooralsnog even weinig spannends om naar uit te kijken. Tanqueray 0.0 bewijst graag het tegendeel, en wil laten zien hoe je spontaniteit kunt toevoegen aan momenten die je vaak op automatische piloot beleeft? Hoe geef je routinematige momenten een special touch? Speciaal voor de maand januari heeft Stefan Sumual – bekend van cocktailbar Feijoa en winnaar Entree’s Best Bartender Award 2022 – drie alcoholvrije cocktail recepten met als hoofdingrediënt Tanqueray 0.0 ontwikkeld. Hieronder lees je hoe je de recepten stap-voor-stap thuis kunt bereiden. Of je nu een nipje neemt terwijl je je berg wasgoed strijkt of je in een gezelschap van vrienden bevindt op een feestelijke zaterdagavond. Make the ordinary extraordinary!
Make the ordinary extraordinary
Onlangs opende Tanqueray 0.0 The Extraordinary Dry Bar in een wasserette. Een tijdelijke pop up cocktailbar om mensen te inspireren dat je zelfs van routinematige momenten, zoals de was doen, bijzonder kan zijn. Niet gered om hier een cocktail te drinken? Niet getreurd! Met deze cocktails, maakt Tanqueray 0.0 de rest van de maand januari extraordinary!
Toch ook zin om een van deze creaties buiten de deur te proeven? Ga dan langs bij cocktailbar Feijoa. Daar kun je tot en met 31 januari 2023 genieten van de drie smaaksensaties met Stefan himself achter de bar.
Holiday Sunburn
Benodigdheden: copa glas, cocktailshaker en prikker voor garnering.
Ingrediënten
- Tanqueray 0.0 – 50 ml
- Limoensap – 30 ml
- Komkommer – 3 stukjes
- Ananas – 6 blokjes
- Orgeade siroop – 20 ml
- Ginger beer om mee af te toppen
- Garnering: prikker met schijfjes komkommer & ananas
Bereidingswijze
- Stamp de komkommer en ananas en vul de cocktailshaker hiermee
- Voeg de Tanqueray 0.0, limoensap en orgeade siroop toe
- Vul de cocktailshaker met ijs en shaken maar!
- Schenk de cocktail uit in een copa glas
- Vul het glas met veel ijs
- Top de cocktail af met ginger beer
- Plaats de komkommer en ananas prikker als garnering
Pink Holiday
Benodigdheden: copa glas, cocktailshaker en prikker voor garnering.
Ingrediënten
- Tanqueray 0.0 – 50 ml
- Frambozen – 3 stuks
- Citroensap – 30 ml
- Suikersiroop – 20 ml
- Tonic water om mee af te toppen
- Garnering: citroenschil & frambozen op een prikker
Bereidingswijze
- Stamp de frambozen en vul de cocktailshaker hiermee
- Voeg de Tanqueray 0.0, citroensap en suikersiroop toe
- Vul de cocktailshaker met ijs en shaken maar!
- Schenk de cocktail uit in een copa glas
- Vul het glas met veel ijs
- Top de cocktail af met tonic water
- Plaats de citroenschil en frambozen prikker als garnering
Green Light
Benodigdheden: coupe glas, cocktailshaker en fine strainer (cocktail zeefje)
Ingrediënten
- Tanqueray 0.0 – 50 ml
- Basilicum – 9 blaadjes
- Gembersap – 5 ml
- Limoensap – 30 ml
- Suikersiroop – 20 ml
- Garnering: stukje gember en/of blaadje basilicum
Bereidingswijze
- Stamp de basilicum blaadjes en vul de cocktailshaker hiermee
- Voeg de Tanqueray 0.0, gembersap, limoensap en suikersiroop toe
- Vul de cocktailshaker met ijs en shaken maar!
- Schenk de cocktail uit in een coupe glas via een fine strainer (cocktail zeefje)
- Plaats het stukje gember of blaadje basilicum als garnering
Dus, waar wacht je nog op? Make the ordinary extraordinary!
Op zoek naar coole items voor in de keuken?