logo-liggend-wit-donkerblauw

Houd de buitenboel in de gaten met de Nest Outdoor Cam


nest outdoor

Je kent hem vast wel: de slimme thermostaat van Nest. Wij gebruiken hem al jaren en zijn er zeer over te spreken. Net als de andere accessoires van Nest trouwens, zoals de slimme brandmelders, de Nest Protect en de camera, de Nest Cam. Maar er is een nieuwe telg in het Nest waar we toch wel benieuwd naar zijn: de Nest Outdoor Cam. Simpel gezegd: een camera voor buiten.

Buiten beveiligd

De Nest Outdoor Cam zou je kunnen omschrijven als een slimme beveiligingscamera, maar het is natuurlijk meer dan dat. Het communiceert met alle Nest-producten, en kan daardoor een slim netwerk omvatten die jouw veiligheid garandeerd. In het geval van de Nest camera’s moet er dan wel een abonnement worden afgesloten – een kleine smet op het geweldige systeem. Dan pas worden de filmpjes in de cloud opgeslage, worden personen herkent en kun je een samenvatting krijgen van alle gebeurtenissen die in de afgelopen maand hebben plaatsgevonden. Zonder dat abonnement is het een handig systeem om een bepaalde hoek in de gaten te houden, waarbij je overigens wel gewoon meldingen kunt ontvangen. Overigens wordt er wel een paar uur aan filmmateriaal voor je bewaard, dat is dan wel weer netjes.

Easy peasy

Het aansluiten van de Nest Outdoor Cam is echt een eitje. Alles verloopt via de Nest app op je smartphone of tablet. Daarmee scan je de QR-code die op de achterkant van de camera is afgedrukt. Daarmee koppel je de camera aan je Nest-account en ben je klaar voor actie. Installeer je de camera voor het eerst, dan krijg je een maand gratis Nest Aware, de premium functies die bij de camera horen. Maar goed: na ongeveer twee minuten is je camera klaar voor actie! Dan kun je hem monteren op een plek naar keuze. Daarbij moet je wel letten op de stroomvoorziening. De Nest Outdoor Cam werkt namelijk op de energie die hij via een USB-poort verkrijgt. Gelukkig wordt er een stroomset meegeleverd, zodat je een flink stuk kabel ter beschikking hebt – hopelijk genoeg om van je stopcontact naar de camera te gaan. Houd wel rekening met het plaatsen van de witte kabel – die moet je wel een beetje kunnen wegwerken. Voor het bevestigen van de kabel krijg je netjes clips, schroeven en pluggen meegeleverd. Ook de camera kun je in een handig systeem ophangen: daarvoor krijg je een klein metalen plaatje meegeleverd, dat magnetisch is. Hang dit plaatje aan twee schroeven op en hang de camera er aan. Dankzij het magnetische systeem kun je de camera makkelijk verstellen en herpositioneren.

Zicht op alles

De camera is ontzettend uitgebreid en van topkwaliteit. Ik gok eerlijk gezegd op het feit dat de Outdoor Cam hetzelfde is als de Cam, maar dan verpakt in een stoer uitziende waterdichte behuizing. Je hebt ongeveer 130 graden zicht met de camera (en dat is echt veel) met de mogelijkheid om full-HD beelden te spelen. Ook ’s nachts, want de Nest Outdoor Cam beschikt over een geweldige nachtvisie. Deze beelden kun je live terugzien op de Nest App, maar ook via de opnames die je maakt. En niet alleen beeld wordt waargenomen, ook geluiden kun je laten afspelen. Leuke feature is het feit dat je niet alleen geluiden kunt hore, maar ook kunt laten horen. Met een enkele druk op de knop in de app verander je de camera dus in een intercom!

Conclusie over Nest Outdoor Cam

Een topkwaliteit camera, die netjes samenwerkt met de andere Nest-producten en dus weet of je thuis bent of niet. De witte kleur is een beetje vreemd – een camera valt daardoor wel heel erg op. Jammer ook dat je voor de coole camerafuncties een abonnement moet nemen op Nest Aware!
Door: CooleSuggesties
Score:Nest Nest Outdoor Cam krijgt 4,2 van de 5 punten.

Informatie

Nest Outdoor Cam, Nest
Klik hier voor de website
Prijs: 199 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.