logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Hotel Transsylvanië 4: Op zijn kop / Transformania

Hotel Transsylvanie op zijk kop

Het vierde deel uit de populaire animatiefilmreeks Hotel Transsylvanië van Sony Pictures Animation heet Hotel Transsylvanië op zijn kop. De titel van de Engels gesproken versie is Hotel Transylvania: Transformania. Amazon Studios heeft de wereldwijde licentie van de streamingrechten (exclusief China) voor Hotel Transylvania: Transformania verkregen. Het vierde deel van de 1,3 miljard dollar kostende familiefilm franchise zal wereldwijd in première gaan op Amazon Prime Video op 14 januari 2022.

streaming-banner-prime-video

“How ‘Hotel Transylvania’ Became One Of Hollywood’s Leggiest Franchises”

Forbes

Na het succes van de vorige drie films kon een vierde film niet uitblijven. Maak hieronder vast kennis met de monsterlijk schattige huisdieren van Hotel Transsylvanië in de nieuwe korte film Monster Pets: A Hotel Transylvania Short.

“Each Hotel Transylvania movie has been leggier than the last in terms of post-debut domestic box office muscle. Not even John Wick can boast that particular benchmark.”

Bekijk Monster Pets: a Hotel Transylvania Short

Waar gaat Hotel Transsylvanië op zijn kop over?

In Hotel Transsylvanië op zijn kop zijn Drac en z’n vrienden terug zoals je ze nog nooit hebt gezien. Beleef een nieuw avontuur met al je favoriete monsters, waarin Drac zijn meest angstaanjagende missie ooit moet volbrengen. Als de ‘De Vermonsteringsstraal’ op hol slaat verandert deze mysterieuze uitvinding bedacht door Van Helsing, Drac en zijn monstervrienden in mensen, terwijl Johnny een monster wordt! Ineens heeft Drac geen speciale krachten meer en geniet Johnny met volle teugen van zijn leven als monster. Ze moeten samenwerken en reizen de hele wereld af op zoek naar een middel om iedereen terug te veranderen, voordat ze gek worden van elkaar. Mavis en de vrienden van Drac helpen hun een manier te vinden om te voorkomen dat de transformatie definitief wordt.
 
Voor dit laatste hoofdstuk van de Hotel Transsylvaniëfilmreeks keert bedenker Genndy Tartakovsky terug als scenarist en uitvoerend producent. Selena Gomez treedt eveneens op als uitvoerend producent, terwijl zij ook weer de stem van Dracs dochter Mavis verzorgt. Andy Samberg spreekt opnieuw de stem in van Johnny. Daarnaast zijn de stemmen van Kathryn Hahn, Keegan-Michael Key, Steve Buscemi, David Spade, Brian Hull, Asher Blinkoff, Brad Abrell, Fran Drescher, Jim Gaffigan en Molly Shannon in de film te horen. Regie is in handen van Jennifer Kluska en Derek Drymon, Michelle Murdocca treedt op als uitvoerend producent en Alice Dewey Goldstone als producent.

streaming-banner-prime-video
Hotel Transsylvanie op zijk kop 2

Deze bekende Nederlanders spreken de stemmen van Hotel Transsylvanie: Op zijn kop in

 • Charly Luske (Brian Hull) – Drac
 • Liza Sips (Selena Gomez) – Mavis
 • Paul Groot (Jim Gaffigan) – Van Helsing
 • Fernando Halman (Keegan-Michael Key) – Murray
 • Ilse Warringa (Kathryn Hahn) – Kapitein Ericka
 • Tygo Gernandt – Gremlins
 • Ferry Doedens – Johnny
 • Marcel Jonker – Frankenstein
 • Edward Reekers – de Onzichtbare Man
 • Huub Dikstaal – Quasimodo / Het Slijmmonster
 • Tony Neef – Weerwolf
 • Joey Schalker – Johnny
 • Marjolein Spijkers – Eunice
 • Jannemien Cnossen – Wanda
 • Hidde Petiet – Dennis
 • Manou Jue Cardoso – Winnie
 • Fien van Doesburg – Winnie
 • Jack Toorop – Dennis

In de originele versie met de stemmen van o.a. Andy Samberg (Johnny), Selena Gomez, Kathryn Hahn, Keegan-Michael Key, Steve Buscemi, David Spade, Brian Hull, Asher Blinkoff, Brad Abrell, Fran Drescher, Jim Gaffigan en Molly Shannon.

Bekijk de trailer van Hotel Transsylvanië: Transformania

streaming-banner-prime-video

Ga direct naar Hotel Transsylvanië 4: Op zijn kop / Transformania op BOL.com.

Recensie over Hotel Transsylvanië 4: Op zijn kop / Transformania

CooleSuggesties topper

Dit vierde avontuur in de reeks films over het monsterhotel is misschien wel één van de engere films. Vooral het moment waarom monsters echt ‘monster’ worden is niet voor iedere jonge kijker weggelegd. Maar gelukkig is er ook genoeg grappigs te zien, waarbij het vooral draait om blote en oude mensen. En dat is altijd grappig, natuurlijk! Naast de duidelijke humor voor kinderen zitten er ook een aantal grapjes in verwerkt voor oudere kijkers, wat het ook voor volwassenen en pubers een leuke film maakt om te kijken. Aan het einde van de film wordt de brug geslagen naar een vervolg, maar dit zou ook zomaar de laatste kunnen zijn. Jammer, want met deze film heeft Hotel Transsylvanië een fraaie comeback gemaakt. Het is nog altijd grappig, origineel en monsterlijk leuk!

Score: 9


Informatie

Titel: Hotel Transsylvanië 4: Op zijn kop / Transformania
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 95 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.