logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Hotel Flamingo 4: Knetterende kookwedstrijd!

Anna en het team van Hotel Flamingo zijn weer terug in het vierde boek in de serie, Knetterende Kookwedstrijd. Ken je de serie nog niet? Hij draait om het meisje Anna, die in het eerste deel het vervallen Hotel Flamingo erft. Ze wil het opknappen en zet haar schouders er stevig onder. Samen met haar dierenteam maken ze er een van de beste hotels van de Boulevard van.

Knetterende kookwedstrijd

In Hotel Flamingo 4: Knetterende Kookwedstrijd is het lastig om gasten naar het hotel te krijgen. De winterperiode zit er net op en alles moet nog op gang komen. Anna probeert meer gasten uit te nodigen om in Hotel Flamingo te komen logeren. Ze komt op het idee om in het hotel een kookwedstrijd te houden om de beste kok. Anna en haar team gaan op zoek naar chef-koks om mee te doen aan de wedstrijd. Drie chef-koks komen binnen: Gaston van Dikke Kat Restaurant, Toetoet van hotel Glitz en Le Couchon van Hotel Flamingo. De concurrentie is hevig, maar er kan maar één chef-kok als beste uit de bus komen.

Duivenperikelen

Alsof dat nog niet genoeg hectiek is (want… krijgt het team wel alles voor elkaar? Wie speelt er als jury, en in welke keukens moeten de koks kun kunsten vertonen?), is er nog een verhaallijn. Er is een neergestorte postduif die bang is om opnieuw te gaan vliegen. De stuntduif Alfonso Snelsnavel lijkt al zijn talent te zijn verloren. Hij is zijn zelfvertrouwen kwijt! Gelukkig is Madame Flamingo er op tijd bij om de duif te helpen… maar echt vlotten wil het niet. En dan zijn er nog hooglandkoeien met een voorliefde voor fijnproeversgras, een octopus die niet zonder zijn zoute zeewater kan… en nog veel meer!


Ga direct naar Hotel Flamingo 4: Knetterende Kookwedstrijd op BOL.com.

Recensie over Hotel Flamingo 4: Knetterende Kookwedstrijd

Knetterende Kookwedstrijd is een vermakelijk boek. Het is leuk om te zien hoe de schrijver lezers laat kennismaken met verschillende soorten dieren en hun unieke kenmerken. Anna en haar team doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de dieren hebben wat ze nodig hebben om hun verblijf comfortabel te maken. De mix van verhaallijnen tussen de kookwedstrijd en de stuntduif liggen wat mij betreft te veel uit elkaar, ze leiden eigenlijk meer van elkaar af dan dat ze elkaar aanvullen – en dat is jammer. Beide verhalen zijn leuk, maar ze passen niet echt bij elkaar.

Score: 7


Informatie

Titel: Hotel Flamingo 4: Knetterende Kookwedstrijd
Auteur:
Uitgever: Lemniscaat Uitgeverij
Aantal pagina’s: 190
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 9789047712077
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.