logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Hotel de laatste kans

Sep werkt in hotel de laatste kans als keukenhulpje, maar wil eigenlijk niets liever dan chef-kok zijn. Maar dat zal er nooit van komen zolang Tiffany de dochter van de directeuren is, want haar favoriete bezigheid is Sep pesten. Dus al willen meneer en mevrouw Bol Sep promotie geven, dan zal Tiffany er alles aan doen om dat te voorkomen. Want ze houdt het daar uit doordat Sep daar altijd tot in zijn ellebogen in de aardappelschillen staat, en ze hem kan pesten. Maar goed genoeg over Sep en Tiffany, laten we doorgaan met de eerste gasten sinds lange tijd: de VIP-gast doctor Thallomius, graaf Marrijn, professor pappelvrees, Gregoriaan IJsvogel, Hanneloor Brasemboon, Nander Nigmatis-Nebulus en Angelique Strick.

Vergif?

Sep heeft de desserts gemaakt voor Tiffany. Een dessert was speciaal voor doctor Thallomius omdat hij allergisch is voor frambozen. En laat nou net in dat toetje vergif zijn gedaan, maar door wie? Sep wordt aangewezen als schuldig en verdwijnt in de bezemkast. Maar wat de gasten niet weten is dat Sep het van te voren heeft geproefd, dus dan was Sep ook dood geweest. En alsof aangewezen worden dat je iemand hebt vermoord nog niet erg genoeg is kan Nachtschaduw (zijn kat) ook nog eens praten.

Roderick Valeriaan

En dan blijken je gasten ook nog eens allemaal tovenaars, inclusief je baas. Angelique Strick heeft het hem een beetje uitgelegd: er zijn tweeënveertig Gevreesde Vermiste Geëxplodeerde die tegen de plannen van doctor Thallomius zijn( ook mensen buiten magische families toelaten ) en hem weg willen. En de leider is Roderick Valeriaan, maar dat is een naam om mensen af te schrikken. Ze waren in Hotel de laatste kans voor een soort toelatingsexamen.


Recensie over Hotel de Laatste Kans

Hotel de Laatste Kans is een heel spannend boek met veel fantasie en rare wendingen, bijvoorbeeld dat er iets gaat gebeuren met het overheersende karakter van Tiffany. Het is een leuke detective, waarbij er een vreemde misdaad opgelost moet worden. Maar in een magische wereld kan van alles gebeuren…

Score: 8


Ga direct naar Hotel de Laatste Kans op BOL.com.

Informatie

Hotel de Laatste Kans,
Illustrator:
Uitgever: De Fontein, 352 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789026147470. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!