logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Hotel 21, Senta Rich

De hoofdpersoon in het boek Hotel 21 is de raadselachtige Noelle. Zij verhuist van hotel naar hotel, waar ze vol enthousiasme werkt als schoonmaakster. Dat doet ze goed en efficiënt. Toch deze kleine dame een gebrek: op een gegeven moment kan ze het niet laten om kleine souvenirs mee te nemen uit de hotelkamers. Een tubetje of potje, een haarklemmetje… en soms wat grotere voorwerpen. Zodra het te heet onder de voeten wordt, gaat ze door naar het volgende hotel.

Hotel 21

Haar activiteiten nemen een wending vanaf het moment dat ze in haar 21e hotel gaat werken. Terwijl ze op de zevende verdieping werkt met Phil, Mali, Rose en Gaby, realiseert ze zich dat zij niet de enige is die voor de wereld verborgen houdt wie ze is. Elk van deze vrouwen heeft een andere kant, een verhaal dat ze niet laten zien. Of het nu Phil is, een aantrekkelijke, flirterige vrouw die behoorlijk indruk op Noelle heeft gemaakt, of Gaby wiens tienerzoon een drugsverslaafde is. Het is in Hotel 21 dat Noelle beseft dat ze niet alleen hoeft te zijn… Langzaam ontdekt Noelle dat haar drang om te stelen wordt vervangen door de aantrekking tot Phil, die haar dingen laat voelen die ze nog nooit eerder heeft gevoeld. Phil lijkt haar te begrijpen, hoewel Noelle aarzelt om zich open te stellen voor de mogelijkheid gekwetst te worden.

Geschiedenis

Het verhaal van Noelle wordt verteld vanuit haar verleden. In flinke sprongen leer je stukje bij beetje meer over Noelles verleden en achtergrond. Hoe ze telkens een nieuwe rol aanmeet om binnen het team te passen, hoe ze mensen kan bespelen en hoe ze vertrouwd wordt. Dat gebeurt niet chronologisch, je springt letterlijk van hotelverhaal naar hotelverhaal als een moment van flashbacks. Dat is soms best verwarrend, kan ik je vertellen. Maar zo ontdek je wel meer over de verwarrende en gewelddadige relatie die ze had met haar moeder Erica, die net als Noelle twee verschillende kanten had: de kant die ze aan haar collega’s liet zien – de aardige vrouw die niet genoeg voor haar vrienden kon doen en opschepte over haar geweldige dochter – en de vrouw die een kind sloeg en sloeg dat kon zich niet verdedigen tegen de aanvallen.


Ga direct naar Hotel 21 op BOL.com.

Recensie over Hotel 21

In Hotel 21, het Magnolia Hotel, ontdekt Noelle een andere kant van zichzelf: iemand die niet alleen maar onder de radar wil werken om vervolgens weer te verdwijnen. Ze ontdekt dat ze ergens bij wil horen, vrienden wil maken en ergens deel van wil uitmaken. Daardoor laat ze iets los en kan ze op andere manieren ontwikkelen. De flashbacks zijn soms verwarrend en trekken je even uit het verhaal, maar de manier van vertellen zorgen dat het best natuurlijk gebeurt: het is simpelweg Noelle die haar verhaal vertelt en ineens iets herinnert dat misschien belangrijk is.

Score: 7


Informatie

Titel: Hotel 21
Auteur:
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s: 304
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044366839
Prijs: 22.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.