logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Hot Wheels Unleashed, Nintendo Switch


Als jongens-gezin is Hot Wheels voor ons natuurlijk bekend terrein. Toen onze kinderen van hun grove, plastic auto’s afstapten, hebben we al snel de keuze gemaakt voor de degelijke metalen autootjes. En zonder spijt. Oerdegelijk spul, stuk voor stuk. Na jarenlang spelen, racen, botsen en stunten is er nog niet één echt gesneuveld. Ook de stuntbanen waren bij ons een groot succes. Maar dat terzijde. De fantasierijke auto’s lenen zich namelijk bijzonder goed voor de gameconsoles, zo hebben de mensen van Hot Wheels al meermaals bewezen. Wij startten onze motoren met Hot Wheels Unleashed, de nieuwste game uit deze franchise.

Verzamelen

Het leuke aan Hot Wheels Unleashed is wel dat de verzamelwoede van deze autootjes onverminderd verder kan gaan. Je kunt nieuwe voertuigen ontgrendelen door dichte dozen te openen. Het blijft dus echt een verrassing welk voertuig je krijgt. Die spanning is al een kick op zichzelf. Je koopt de dozen trouwens met in-game valuta, Gears genaamd, die je met het spelen van races kunt verdienen. Er is geen manier om met echt geld Gears te kopen, wat ikzelf bijzonder prettig vind.

Veelzijdig en uitdagend

De game doet het merk Hot Wheels echt eer aan, zeker als je kijkt naar de veelzijdigheid en de bizarre variatie die het in de loop der jaren op de markt heeft gebracht. Je krijgt dus ontzettend veel banen waarop jij je ding kunt doen, in verbazingwekkend veel moeilijkheidsgraden. Dat maakt het spel ook zeker uitdagend: het lijkt erop dat de game niet zozeer is bedoeld voor de jongste spelers, maar kinderen die er eigenlijk net uit zijn gegroeid… en volwassenen (die er misschien ook net uit zijn gegroeid 😉 ) Om de beste tijden te behalen zul je echt bekend moeten worden met de verschillende tracks en de route bijna blindelings moeten kunnen rijden. Voor je het weet vlieg je uit de bocht!

Tot in de puntjes

De auto’s in Hot Wheels Unleashed zijn echt goed uitgewerkt. De omgevingen zijn allemaal zo opgezet dat de tracks gebruik kunnen maken van hun hoeken en gaten. Sommige race je dan ook door ventilatieopeningen of moet je driften rond een bank. Het bevat ook speelsets vol extra obstakels. Denk aan spinners en vulkanen, die een surrealistische uitdaging bieden in je racetrack. Er komt heel wat kijken bij het racen met deze speelgoedwagentjes. Ze zijn gevoelig en werken met unieke zwaartekrachtprincipes, zoals alleen speelgoedauto’s dat kunnen…. en mogen. En wil je zelf aan de slag als wegenbouwer? Dan kun je in de speciale trackeditor zelf jouw racetrack bouwen, vol obstakels en stuntplekken om los te kunnen gaan!


Ga direct naar Hot Wheels Unleashed op BOL.com.

Recensie over Hot Wheels Unleashed

Hot Wheels Unleashed is een geweldig leuke game. Ik vind het bijvoorbeeld al prettig om een arcaderacer in handen te hebben die toch wat uitdagingen biedt. Het is niet zo eenvoudig dat het enkel voor jonge kinderen is, op bepaalde momenten is hij namelijk best pittig. De game ziet er geweldig uit, het voelt geweldig, en het baanontwerp is buitengewoon goed gedaan. Het verzamelen van de Hot Wheels auto’s is een erg leuke toevoeging. En heb je genoeg van de standaard tracks? Dan bouw je gewoon je eigen banen!

Score: 8


Info

Hot Wheels Unleashed
Uitgever: Milestone
Getest op: Nintendo Switch
Genre: racing
Prijs: 49.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.