logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hot news: Philips TV komt dit jaar met nóg meer Smart TV-opties


Philips breidt zijn aanbod Smart tv’s in 2018 verder uit met de toevoeging van Google Assistent aan de Android tv-toestellen en de introductie van de, door Philips ontwikkelde, Saphi Smart tv-gebruikersinterface voor de Smart tv-toestellen in het lagere segment.

Van tijd tot tijd schreeuwen naar je tv-toestel als het niet direct doet wat je wilt, klinkt vast herkenbaar.  Deze interactie met de tv wordt wellicht een beetje intelligenter door de introductie van de Google Assistent voor alle nieuwe Philips Android-tv’s.

Persoonlijke assistent

Met de Google Assistent kun je écht communiceren met Google. Je kunt hem allerlei vragen stellen, zoals het zoeken en afspelen van muziek, video’s of content van populaire platforms zoals YouTubeTM & Netflix*. Ook helpt Google Assistant je bij het plannen van je dag door je het laatste nieuws, verkeersinformatie of de weersverwachting door te geven. De Assistant toont de geplande dagelijkse afspraken en geeft je een seintje zodat je geen enkele meeting hoeft te missen. Daarnaast zoekt deze assistent foto’s op vanuit Google Photos.

Communicatie met andere smart apparaten

Google Assistent zorgt er ook voor dat je via de tv kan communiceren met andere smart home apparaten, zoals een groot aantal op het netwerk aangesloten luidsprekersystemen, Nest Home Automation en Philips Lighting’s Hue-producten. Deze zijn allemaal eenvoudig te herkennen aan de badge ‘werkt met Google Assistant’).

Ready, Set and Go ….

De Google Assistent op een Philips 2018 Android tv bedienen is gemakkelijk. Je hoeft er alleen een speciale knop op de afstandsbediening voor in te drukken. Een blauw LED-lampje toont dat de microfoon geactiveerd is en het systeem actief.

Alle Philips 2018 Android-tv’s worden voortaan met de Google Assistent op de markt gebracht. Dit is mogelijk dankzij snelle processors die eenvoudig in staat zijn om de gevraagde content via Google Assistant op te roepen met behulp van de afstandsbediening met ingebouwde microfoon.

Via een software-update wordt de Assistent functie ingeladen. De assistent spreekt vooralsnog geen Nederlands en communiceert de eerste helft van 2018 in het Engels. Later dit jaar komt er een Franse, Duitse, Italiaanse en Nederlandse versie beschikbaar. Andere Europese talen volgen zodra Google hiervoor specifieke taalondersteuning biedt.

Philips is van plan om de Google Assistant-upgrade eveneens uit te rollen naar Android tv-modellen uit 2017 – zodra deze service actief is, wordt duidelijk om welke modellen het exact gaat. 

Saphi Smart TV

Philips ontwikkelde zelf de Saphi Smart tv-gebruikersinterface waardoor Smart tv’s in het lagere segment in 2018 nog sneller en gebruiksvriendelijker worden.   

De reactiesnelheid van Saphi is belangrijk voor de ‘Smart-beleving’ van de consument die tegenwoordig verwacht dat een service snel reageert. Het is belangrijk dat de Smart-functionaliteit goed presteert en dezelfde uitmuntende beeldkwaliteit levert als andere apparaten.

Als gebruiker krijg je via Saphi op een eenvoudige manier toegang tot de bestaande Smart tv-apps die samengevoegd zijn met alle belangrijke tv-functies. Andere populaire applicaties zoals YouTube, Netflix of Amazon Prime Video zijn met Saphi gemakkelijk te raadplegen. Dankzij Miracast kun je ook snel en eenvoudig foto’s van je tablet of telefoon op het beeldscherm van je tv bekijken.

Saphi wordt geïntroduceerd op alle Philips 2018 Smart tv’s met Linux als besturingssysteem evenals op de Full HD-sets in de 5000-serie tot en met de 6000-series met UHD, HDR en 3-zijdig Ambilight.

TP Vision is licentiehouder van de ontwikkeling, productie, verkoop en marketing van Philips-tv’s in Europa – en andere markten – en heeft een pioniersrol vervuld bij veel belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Smart tv. Met het merk Philips TV streeft het bedrijf naar innovatie, zo onderzoekt TP Vision op basis van haar expertise hoe het de prestaties van bepaalde technologieën significant kan verbeteren en hoe innovaties echt nuttig kunnen zijn voor de consument.

Philips TV was één van de voorlopers op het gebied van de Smart tv-functionaliteit en de introductie van het Android tv-besturingssysteem. Dit systeem biedt de consument eenvoudig toegang tot een groot aantal films, tv-programma’s en games via Google PlayTM, YouTube en allerlei andere populaire apps.

Het Android tv-besturingssysteem maakt het mogelijk om de kijker een persoonlijk en op maat gemaakt aanbod aan films en tv-programma’s aan te bieden. De geïntegreerde ChromecastTM -functie zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier films, tv-programma’s en foto’s vanaf een AndroidTM – of iOS-apparaat naar je televisietoestel streamt.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.