logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hot News: NETGEAR Nighthawk Pro Gaming verbetert gameplay


Netgear laat op de CES 2018 in Las Vegas twee nieuwe producten die je gameplay een boost geven – Nighthawk® Pro Gaming WiFi Router (XR500) en Nighthawk® Pro Gaming SX10 10G/Multi-Gig LAN Switch (GS810EMX). Of je nou online aan het gamen bent, een LAN-party organiseert of HD-content streamt, de nieuwe NETGEAR Pro Gaming producten tillen je netwerk naar een nieuw niveau van snelheid, prestatie, personalisatie en controle.

De nieuwe, revolutionaire NETGEAR Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500) biedt innovatieve software om netwerkverbindingen te optimaliseren door het stabiliseren van de ping, het terugdringen van lag-pieken en ervoor te zorgen dat je altijd verbonden bent, met betrouwbare connectiviteit, zowel draadloos als via een kabel, voor geavanceerde online gameplay. De Gaming Dashboard, Geo Filter, Quality of Service (QoS) en Network Monitoring functionaliteiten maken personalisatie mogelijk en bieden gaming-prestaties die ongeëvenaard zijn in de router-wereld. De Nighthawk Pro Gaming WiFi Router beschikt over best-in-class hardware functionaliteit, zoals een dual-core 1.7GHz processor, Quad-stream Wave 2 WiFi met MU-MIMO, en vier krachtige externe antennes, gebundeld in een agressieve en indrukwekkende behuizing.

De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming SX10 10G/Multi-Gig LAN Switch (GS810EMX), die een eervolle vermelding kreeg bij de 2018 CES Innovation Awards, volgt de Nighthawk S8000 op en biedt een geavanceerde 10G-switch om streams te priotiseren met QoS voor het finetunen van gameplay. De Nighthawk Pro Gaming SX10 LAN Switch biedt hard-wired snelheden voor gamers die competitief voordeel eisen, met volledige lag-vrije prestaties. Hij heeft twee auto-adaptive 10Gigabit/Multi-Gigabit poorten die een naadloze data-overdracht leveren met vijf verschillende verbindingssnelheden en opties voor een breed scala aan verbonden apparaten: 100Mbps, 1Gbps, 2.5Gbps, 5Gbps of 10Gbps. Dankzij link aggregation, kan de switch 20Gbps overdrachtsnelheden realiseren tussen de Nighthawk Pro Gaming SX10 Switch en uw netwerkapparatuur, waaronder netwerkopslag als NETGEAR ReadyNAS®. Een van de belangrijkste software-functionaliteiten van de switch, het Gaming Dashboard, biedt analytics voor een overzicht van alles wat er op uw netwerk gebeurt en welke poorten prioriteit nodig hebben voor de beste kwaliteit gameplay.

“Alle online gamers, of ze nu informeel, fervent of professioneel zijn, hebben één ding gemeen – de behoefte aan responsieve, lag-vrije gameplay,” zegt David Henry, senior vice president van Connected Home bij NETGEAR. “Met de introductie van Nighthawk Pro Gaming, laat NETGEAR zijn toewijding aan gamers zien, door een product te leveren dat gameprestaties verbetert. We hebben  nauw samengewerkt met gamers om functionaliteiten te ontwikkelen die de allerbeste prestaties, personalisatie en gebruiksgemak leveren, voor de ultieme game-ervaring. Er zou niets in je netwerk moeten zitten dat je weerhoudt van de ultieme game-ervaring. Met  Nighthawk Pro Gaming, heb je de power om te winnen.”

Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500)
Met de nieuwe Nighthawk Pro Gaming WiFi Router, kun je zonder frustraties genieten van online en netwerk-gaming. De MU-MIMO WiFi streamed tegelijkertijd naar meerdere apparaten op hetzelfde netwerk, zodat jij en je vrienden probleemloos online kunnen gamen, zonder dat je elkaars prestaties beïnvloedt.  Hier zijn wat van de andere belangrijkste redenen waarom je de Nighthawk Pro Gaming Router het in het centrum van je gaming-ervaring zou moeten zetten:

 • Gaming Dashboard — Bekijk in real-time het gebruik van bandbreedte per apparaat, ping delays en heel veel andere parameters.
 • Geo Filter — Fix je gaming lag door de afstand tot servers of andere spelers te beperken, met een gegarandeerde lokale verbinding en een black/white list van voorkeursservers.
 • Quality of Service (QoS) — Priotiseer gaming-apparaten en wijs bandbreedte toe per apparaat om lag als gevolg van queuing in het ISP-netwerk te elimineren.
 • Gaming VPN — Bescherm je netwerkidentiteit, voorkom DDoS-aanvallen en gebruik de VPN-client om met de VPN-server te verbinden.
 • Network Monitor — Controleer op apparaten die teveel bandbreedte opeisen en identificeer applicaties die lag kunnen veroorzaken.
 • Gigabit Ethernet Poorten — Maximaliseer de snelheid met vier (4) GbE LAN-poorten voor vaste verbindingen, ideaal voor snelle games en streamen op hoge kwaliteit.
 • 802.11ac WiFi — Geniet van multi-user MIMO (MU-MIMO) voor simultaan streamen, Quad-Stream, en 160MHz voor hogere snelheden.
 • Dual-Core 1.7GHz Processor — Ondersteun meer apparaten voor betere 4K-streaming, VR-gaming, surfing en meer dankzij de krachtige, snellere processor.
 • AC2600 WiFi — Pluk de vruchten van draadloze snelheden tot 800+1733 Mbps* en verdubbel de beschikbare bandbreedte met simultaan dual-band WiFi.
 • High-Performance Antennes — Betere WiFi-dekking en hogere snelheden dankzij vier (4) externe antennes.
 • Geheugen — Meer dan genoeg ruimte met 256 MB flash en 512 MB RAM.
 • Beamforming+ — Betrouwbaarder verbindingen met minder uitval zorgen voor soepele netwerkprestaties.

Nighthawk Pro Gaming SX10 10G/Multi- Gig LAN Switch (GS810EMX)
De nieuwe, prijswinnende Nighthawk Pro Gaming SX10 8-port Switch is veelzijdig, biedt hoge prestaties en is volledig naar je wensen aan te passen voor gamen zonder beperkingen. Hij biedt een zeer lage latency (bijna nul), een nieuw gaming dasboard en zeer precieze auto-diagnose voor veeleisende gamers. Hij wordt geleverd met de volledige set aan NETGEAR Smart Managed Plus Switch softwarefunctionaliteiten. Niet verwonderlijk dat hij een eervolle vermelding kreeg in de CES Innovation Awards competitie voor het uitmuntende ontwerp! Heb je nog meer redenen nodig om een Nighthawk Pro Gaming SX10 switch aan je netwerk toe te voegen, lees dan door:

 • Twee (2) 5-speed 10Gigabit/Multi-Gig Uplinks — Verhoog snelheden en vergroot de bandbreedte van je netwerk met poorten die zich automatisch aanpassen om 100Mbps, 1Gbps, 2.5Gbps, 5Gbps of 10Gbps te leveren.
 • Gigabit Ethernet LAN Poorten — Verbind meer vaste apparaten voor gaming parties met de 8 GbE LAN poorten.
 • Gaming Dashboard — Real-time inzicht in prestatie en configuratie via een enkel scherm.
 • Aanpasbare RGB LED-instellingen — Personaliseer de kleur van ieder lampje op je switch voor een betere zichtbaarheid en pas eenvoudig de helderheid en frequentie aan.
 • Tot 20Gbps Port-Trunking/Link Aggregation (LAG) — Aggregate Gigabit of Multi-Gigabit poorten, voor nog hogere snelheden.
 • Geavanceerde VLAN & QoS Configuratie — Geef je gaming-apparaten de prioriteit die ze verdienen.
 • Intuitieve Interface — Het voordeel van een voor mobiel geoptimaliseerde GUI en “één-klik” pre-geconfigureerde instellingen voor alle media-behoeften.
 • Lage Latency — Ervaar de soepelste gaming en de snelste actie.
 • Auto-Diagnostics — Troubleshoot direct, zodat je sneller verder kan spelen.
 • Geruisloos/Fan-less — Geniet van de stilte, dankzij de aluminium behuizing die de hitte verspreidt, zodat luchtgaten of ventilatoren niet nodig zijn.
 • Integratie met Nighthawk — Combineer met de NETGEAR Nighthawk routers voor een fantastische netwerkervaring die perfect is voor gamen.
 • Garantie — Een gerust gevoel met de driejarige garantie en de opties voor gratis technische ondersteuning.

“De nieuwe Nighthawk Pro Gaming SX10 10GbE LAN Switch is ontworpen om aan de gespecialiseerde eisen van gamers te voldoen en is uitgerust met speciale functionaliteiten om laggy gameplay te elimineren,” zegt Richard Jonker, senior vice president SMB bij NETGEAR. “Met de Nighthawk Pro Gaming SX10 Switch, wordt het eenvoudig om applicaties die veel bandbreedte gebruiken te identificeren om netwerkverstoppingen terug te dringen. Het gaming dashboard biedt real-time inzicht in het gebruik van bandbreedte per apparaat, zodat je optimale prestaties kan garanderen en precies weet waar je bandbreedte voor wordt gebruikt.”

Prijs en beschikbaarheid
De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500) is per direct beschikbaar via de grote retailers en online voor een adviesprijs van $299.99.

De NETGEAR Nighthawk Pro Gaming SX10 10G/Multi-Gig LAN Switch (GS810EMX) is wereldwijd beschikbaar via de grote retailers en online voor een adviesprijs van $299.99.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.