logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hot news: Huiswerkapp Mr. Chad geeft binnen 10 seconden uitleg

Mr. Chadd helpt middelbare scholieren met hun huiswerk en bereikte hiermee vorige week, tijdens een week van testen, plek 14 in de Nederlandse AppStore. Gisteren was de lancering van de nieuwe app. Het doel van Kuipers en Van der Esch is om ieder kind in Nederland te kunnen helpen en aan te sluiten bij hun belevingswereld. “En of wij het hier nu mee eens zijn of niet: deze speelt zich grotendeels online af”, zo zegt Van der Esch.

Hulp bij het huiswerk via een app. Veel Nederlandse middelbare scholieren benadrukken hoe handig dit is. Hun telefoon hebben zij namelijk altijd bij zich en via Mr. Chadd kunnen zij voor al hun vakken vragen stellen. Waar ze ook zijn en op het moment dat zij het beste deze hulp kunnen gebruiken. Volgens de eigenaren van Mr. Chadd, Jan Kuipers en onderwijskundige Kim van der Esch, sluit dit naadloos aan op onze On-Demand-maatschappij. “Alles is tegenwoordig direct voorhanden. Films, muziek, dates en nu ook hulp bij het huiswerk”, aldus Kuipers.

Mr. Chadd biedt als eerste ter wereld een online leerplatform en app waar scholieren van alle leerniveaus directe uitleg ontvangen over hun huiswerkvragen. Binnen tien seconden zijn zij verbonden met een gescreende, universitair geschoolde coach. Deze tutoren geven stapsgewijze uitleg, die na afloop wordt opgeslagen in een persoonlijk archief. Opgedane kennis gaat zo nooit verloren. De app sluit aan op iedere leermethode, doordat scholieren foto’s mee kunnen sturen van hun boek.

Niet alleen Nederlandse kinderen profiteren van Mr. Chadd, maar ook leerlingen uit Vlaanderen zijn inmiddels bekend met de app. Mr. Chadd is druk bezig met verdere Europese uitbreiding. Benieuwd naar hoe het werkt? Bekijk dan dit filmpje over deze huiswerkapp!

https://www.youtube.com/watch?v=ojN_52w7V6g

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.