logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hot news: Huishoudelijke apparaten van Bosch en Siemens werken nu samen met Homey


Gebruikers kunnen hierdoor eenvoudig alle Home Connect producten monitoren vanuit de Homey Smartphone App, zoals ovens, vaatwassers, koffiezetapparaten, drogers en wasmachines van Bosch en Siemens. Ook kunnen gebruikers deze integreren in hun Flows, waarmee ze de apparaten kunnen bedienen en hun leven verder kunnen automatiseren. De samenwerking tussen Athom en BSH Huishoudapparaten bevestigt de leidende positie van beide bedrijven binnen de snelgroeiende Smart Home markt, en biedt gebruikers nog meer keuzevrijheid en comfort.

Homey, het Smart Home platform van het Nederlandse Athom, werkt vanaf nu samen met Home Connect. Dat maken Athom en BSH Huishoudapparaten, de bedrijven achter de producten, vandaag bekend. Met de integratie worden de apparaten van Bosch en Siemens onderdeel van het populaire Smart Home platform Homey.

Nieuwe mogelijkheden

“De integratie tussen Homey en Home Connect biedt voor gebruikers veel interessante nieuwe mogelijkheden”, stelt Stefan Witkamp, Commercieel Directeur van Athom. “Via Homey Flows kan bijvoorbeeld de vaatwasser automatisch aangaan zodra je gaat slapen, en de rest van de slimme apparaten juist uit, om energie te besparen. Ook kunnen Home Connect producten nu samenwerken met de duizenden andere apparaten die Homey ondersteunt, zoals TVs, stereo’s, verlichting, schakelaars, zonnepanelen en nog veel meer”. “Dit kan gebruikt worden voor notificaties, maar ook om comfort en energiemanagement optimaal te combineren ”, vult Emile Nijssen, Creatief Directeur, aan. “Stel je een wasmachine voor die gaat draaien wanneer jouw panelen energie opwekken, maar wel altijd voor een bepaalde tijd klaar is”. “Met Home Connect zoeken we actief naar internationale en lokale partners om gezamenlijk het huishouden leuker, makkelijker en slimmer te maken. Omdat Homey een centrale plek inneemt in de slimme woning, is dit een erg interessante partner voor Home Connect”, aldus Luuk Brinkman van BSH Nederland.

Open platform & API

Doordat Homey is gebouwd als open platform, vergelijkbaar met het App-systeem van een smartphone, is integratie met Home Connect goed te realiseren. Zeker omdat Home Connect beschikt over een goede en stabiele API, waarmee externe partijen samen kunnen werken. De afgelopen maanden hebben beide bedrijven samengewerkt om de open systemen te integreren, en zijn meer dan tevreden met het resultaat: “Dit is een gezamenlijke stap in een gedeelde visie”.

Over Home Connect

Home Connect is de eerste oplossing ter wereld die huishoudelijke apparaten van meerdere merken bedienbaar maakt binnen één app en is onderdeel van BSH Hausgeräte GmbH. Via Home Connect kunnen gebruikers niet alleen eenvoudig apparaten bedienen via Smartphone of Tablet, ook externe partijen kunnen via de Home Connect API integreren, waarmee nog meer waarde en gemak voor gebruikers gecreëerd wordt. Voor meer informatie over Home Connect: www.home-connect.com.

Over Athom

Athom is in 2014 opgericht door Emile Nijssen en Stefan Witkamp. Binnen Athom werkt inmiddels een team van 15 professionals aan de ontwikkeling en realisatie van Homey. Met Homey wil het bedrijf alle apparaten in huis verbinden en op een makkelijke manier bedienbaar maken voor iedereen. Homey is een succes geweest op Kickstarter, en is beschikbaar in verschillende winkels van onder andere Media Markt en via www.athom.com. Een gecureerd overzicht van apparaten die met Homey werken is beschikbaar op www.TalksWithHomey.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.