logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hot news: De bestverkochte homecomputer ooit is vanaf 29 maart verkrijgbaar: de THEC64 Mini


De volledig gelicenseerde, nieuwe versie van de bestverkochte homecomputer uit de jaren ’80, THEC64® Mini is vanaf 29 maart 2018 beschikbaar! THEC64® Mini is ontwikkeld door Retro Games Ltd. en is half zo groot als het origineel. Natuurlijk is hij helemaal van deze tijd – je kunt hem gewoon via een HDMI-kabel aansluiten op je tv. Hij wordt geleverd met een klassieke joystick, die je kunt aansluiten op een van de twee USB-poorten om er de ingebouwde games mee te spelen. 

De C64-homecomputer verscheen oorspronkelijk in 1982 en domineerde in de jaren tachtig de homecomputer-scene. Wereldwijd werden miljoenen exemplaren verkocht. Veel voormalige bezitters denken nog steeds met warme gevoelens terug aan die tijd. 

We leven nu 35 jaar later… en hij is terug. De THEC64® Mini kun je aansluiten op de HDMI-poort van elke moderne tv en biedt toegang tot maar liefst 64 gelicenseerde, klassieke, ingebouwde games. Waaronder games van originele, legendarische ontwikkelaars als Epyx, Gremlin Graphics, Hewson en The Bitmap Brothers; en titels als California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid en Impossible Mission. 

Ook inbegrepen is de klassieke puzzel game Boulder Dash®. In Boulder Dash neem je de rol aan van “Rockford”, en verzamel je diamanten terwijl je dodelijke beestjes, vallende rotsen en explosies ontwijkt. Stephan Berendsen, President van BBG Entertainment GmbH: “Retro Games en BBG brengen hetgeen terug wat een belangrijke periode heeft gespeeld in 1984 – de C64 en Boulder Dash®.” 

De meeste van deze games werden destijds beoordeeld met scores boven de 90%, en veel zijn bekroond met felbegeerde awards. Van sport- tot schietspellen, platformers en puzzelspellen, deze schat aan titels zal elke retrogamer gelukkig maken. 

Voor meer informatie, bezoek www.thec64.com

Welke spellen staan er op THE C64 Mini?

AlleyKat,
Anarchy,
Armalyte: Competition Edition,
Avenger, Battle Valley,
Boulder Dash,
Bounder,
California Games,
Chip’s Challenge,
Confuzion,
Creatures,
Cyberdyne Warrior,
Cybernoid: The Fighting Machine,
Cybernoid II: The Revenge,
Deflektor,
Everyone’s A Wally,
Firelord,
Gribbly’s Day Out,
Hawkeye,
Heartland,
Herobotix,
Highway Encounter,
Hunter’s Moon,
Hysteria,
Impossible Mission,
Impossible Mission II,
IO,
Jumpman,
Mega Apocalypse,
Mission A.D,
Monty Mole,
Monty on the Run,
Nebulus,
Netherworld,
Nobby the Aardvark,
Nodes Of Yesod,
Paradroid,
Pitstop II,
Rana Rama,
Robin Of The Wood,
Rubicon,
Skate Crazy,
Skool Daze,
Snare,
Speedball,
Speedball II:
Brutal Deluxe,
Spindizzy,
Star Paws,
Steel,
Street Sports Baseball,
Summer Games II (inc. Summer Games I),
Super Cycle,
Temple of Apshai Trilogy,
The Arc Of Yesod,
Thing on a Spring,
Thing Bounces Back,
Trailblazer,
Cosmic Causeway:
Trailblazer II,
Uchi Mata,
Uridium,
Who Dares Wins II,
Winter Games,
World Games,
Zynaps.

Wat zit er in de doos?

THEC64® Mini en een klassieke USB joystick met een kabel van 1,5 meter lang. Hierop zitten een paar extra functieknoppen voor specifieke games. De stroom komt van een 1,2 meter lange USB oplaadkabel (let op: er wordt geen USB stroomadapter meegeleverd). Je sluit ‘m via een 1,2 meter lange HDMI-kabel op je televisie aan. Andere kenmerken: Pixel Perfect display met Amerikaanse/Europese weergavemodi en CRT filter opties, met een savegame-functie. Je kunt zelfs het thuiscomputer-effect herbeleven door een toetsenbord aan te sluiten op de USB-poort aan de zijkant van de computer en hem gebruiken als een klassieke C64, in combinatie met de programmeertaal BASIC. Toekomstige updates zullen via USB in te laden zijn.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.