Film recensie: M3GAN


M3gan filmposter

M3gan is een beetje uitgegroeid tot een ware mediasensatie. Je zou haar kunnen zien als de nieuwe, high-tech Chucky van Childs Play… maar dan misschien wel nog enger. De 1,20 meter lange cyborg kijkt je aan met grote gele ogen, een ramelijk universele pruik en een kuise garderobe. De populariteit van deze film is misschien ook wel te danken aan de actieve marketingmachine, waarbij je vrijwel overal wel in aanraking kwam met M3gan. Er liepen zelfs actrices door de grote steden, verkleed als deze robot!

Over the top

Nu moet je wel bedenken dat M3gan als horrorfilm aan alle kanten over the top is. Het is soms grappig, soms gewoon luguber en bloederig… en heel af en toe laat het je nekharen overeind staan. Het neemt de grootste zorgen van mensen (ouderschap, vertrouwen in high-tech en stress) en combineert dat in een ogenschijnlijk perfecte oplossing: “M3gan”. De naam komt trouwens van Model 3 Generative ANdroid, maar dat terzijde. Het blijkt echter dat de schattige androide belachelijk beschermend is en daarin heel ver gaat. Ze doet er alles aan om haar negen jaar oude beschermelinge Cady van het kwaad te weerhouden, hoe onschuldig kwaad het ook moge zijn. 

Het verhaal van M3gan

De film begint Cady en haar ouders in de auto. Terwijl het meisje speelt met een Furby-achtige robot (Purrpetual Pet) krijgen ze een ongeluk en overlijden beide ouders. Cady komt daarna onder de zorg van tante Gemma. Zij werkt voor een speelgoedfabrikant en heeft een grote verzameling collectibles. Gemma heeft echter weinig aandacht voor Cady, vandaar dat ze het experimentele prototype M3gan besluit in huis te nemen om voor Cady te zorgen. De robot kan nu fungeren als leraar én babysitter. Hoe handig is dat? Maar er blijven nog wat kinderziektes in de robot te zitten, waardoor het een bloederig horrorfestijn wordt. 

Cast

  • Gemma – Allison Williams uit Get Out
  • Cady – Violet McGraw, The Haunting of Hill House
  • Ronny Chieng (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings)
  • Brian Jordan Alvarez (Will & Grace)
  • Jen Van Epps (Cowboy Bebop)
  • Lori Dungey (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)
  • Stephane Garneau-Monten (Straight Forward)

Bekijk de trailer van M3GAN

Over de makers

M3GAN is geproduceerd door Jason Blum en James Wan en geregisseerd door de bekroonde filmmaker Gerard Johnstone (Housebound), naar een scenario van Akela Cooper (Malignant, The Nun 2) en gebaseerd op een treatment van Akela Cooper en James Wan.

Universal Pictures en Blumhouse presenteren een Atomic Monster-productie in samenwerking met Divide/Conquer. Uitvoerend producenten zijn Allison Williams, Mark Katchur, Ryan Turek, Michael Clear, Judson Scott, Adam Hendricks en Greg Gilreath.


Ga direct naar M3gan op BOL.com.

Recensie over M3gan

M3gan bewandelt een fijne lijn van satire en horror. De film bevat namelijk een aantal vrij scherpe grappen en verwachte schrikmomenten, bloederige reacties en een algeheel creepy uitstraling van de jong uitziende androïde met haar grote, gele ogen. De film suist voort, van het ene moment naar het andere, terwijl de wereld (terecht) geschokt reageert op dit prototype nanny. De film is op zich best goed, met voldoende vaart, een prima uitgewerkt plot en een toffe uitwerking van M3gan als robot. Toch heeft de film ook genoeg losse eindjes en rare sprongen, waar je gewoon niet al te veel over moet nadenken. Logisch dat er een vervolg is aangekondigd, waarbij het verrassingselement misschien weg is, maar er ook ruimte is voor verbetering. Wellicht wordt dat Meg4n?

Score: 7


Informatie

Titel: M3gan
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 97 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.