logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Horroravond – de beste films met vampiers en zombies


halloween

Zin in een avondje griezelen tot je nekharen te moe zijn om overeind te staan? Dan hebben we een paar griezelige suggesties voor je op een rij gezet. Of je nu gaat voor vampiers, zombies of andere horrorfilms en series: met deze films kan je griezelmarathon niet stuk. En het mooie is: je hoeft er de deur niet voor uit: je kunt ze gewoon kijken op Netflix!

Films en series met vampiers

Toegegeven: vampiers hebben een beetje hoog meidengehalte gekregen, vooral dankzij de romantische boeken van Stephanie Meyer. Hieronder vind je een paar films en series die draaien om vampiers, van uber-freaky tot gezellig op de bank.

Dusk till Dawn

Of je nu gaat voor de film of de serie: verwacht veel vampiers, bloed en een spannend verhaal. Zo horen vampiers te zijn, mensen!

Priest

Priest‘ speelt zich af in een andere wereld die verwoest werd door eeuw en oorlog tussen mens en vampier. We volgen een legendarische Warrior Priest uit de laatste vampierenoorlog die nu een obscuur leven leidt samen met de andere onderdrukte menselijke bewoners in ommuurde dystopische steden beheerst door de kerk.

Vampire in Brooklyn

Eddie Murphy zet het op een bijten in de filmmengsel van angstaanjagende horror en uitbundige komedie van de hand van regisseur Wes Craven.

The Vampire Diaries

Duister, dreigend, zinderend van bloeddorst en onbevattelijke romantiek: dat zijn The Vampire Diaries, ooit begonnen als een niet te missen serie romans door L.J. Smith, inmiddels uitgegroeid tot een niet te missen televisiesucces.

The Originals

Deze reeks, van de uitvoerende producent van The Vampire Diaries, zit vol bovennatuurlijke elementen en gaat over de ‘Originele’ vampierfamilie. De gevaarlijke vampier/weerwolf Klaus keert terug naar New Orleans – de stad die hij eeuwen geleden heeft helpen bouwen – waar hij ziet dat zijn voormalige duivelse protegé Marcel, een charismatische vampier, de controle heeft.

 

Zombies in films en series

Wil je wat creapier films en series zien? Dan zijn zombies de nieuwe vampieren. Die zitten nog helemaal in het griezelsegment. bloederig en slijmerig, met slechts één doel voor ogen: brein!

Walking Dead

Sherrif Rick Grimes wordt in The Walking Dead wakker in een verlaten ziekenhuis. De wereld is verwaarloosd en veranderd in het domein van vleesetende zombies. Rick begint een zoektocht naar zijn vrouw en zoontje. Onderweg komt hij erachter dat er maar weinig mensen aan het zombie-virus zijn ontkomen. Samen met de andere overlevenden probeert hij uit de handen te blijven van de bloeddorstige monsters…

 

Z-Nation

Een team begint in Z-Nation aan een gevaarlijke missie: het vervoeren van een man die een dodelijk zombievirus heeft overleefd in de hoop dat hij kan helpen een vaccin te ontwikkelen.

 

Army of Darkness

Een oud boek transporteert een boekverkoper en zijn ’73 Oldsmobile naar de donkere middeleeuwen, waar hij moet vechten tegen de ondoden. Een klassieker die je gezien moet hebben!

Resident Evil

Zombies terroriseren de laatste overlevenden. Het T-virus heeft zijn alles verwoestende werk gedaan? Er is nog maar één vrouw die de wereld hoop kan geven: Alice! Jaren na de gebeurtenissen in Raccoon City trekt zij door het barre landschap, op zoek naar de overlevenden. Op haar hielen gezeten door de meedogenloze wetenschappers van de Umbrella Corporation. Op Netflix geniet je van de keiharde actie van Resident Evil Extinction en Resurrection.

iZombie

Liv Moore was een veelbelovend arts, nu is ze een zombie die als lijkschouwer hersenen eet. En daarmee ook de herinneringen van de slachtoffers overneemt. Ze leeft op het randje van mens-zijn, en gebruikt haar kennis om misdaden op te lossen.

Zombieland

Het hoeft ook niet altijd eng, die zombiefilms. De student Columbus is een echte nerd en werkelijk overal bang voor. Dankzij zijn achterdocht overleeft hij wel een plaag die mensen verandert in allesverslindende zombies. De wapenfreak en twinkie-fan Tallahassee kent totaal geen angst. Samen moeten ze nu de strijd aanbinden met een afgrijselijk gevaar: elkaars gezelschap. Een waanzinnig hilarische comedy.

Warm Bodies

Een andere zombie-komedie is Warm Bodies. R is een zombie. Hij vindt het niet fijn, maar leerde ermee leven. Samen met honderden ondoden zwerft hij rond op een verlaten vliegveld. Tijdens de jacht op avondeten stuit R op de stoere Julie, die hij tegen al zijn instincten in redt van de andere zombies. Julie merkt al gauw dat R anders is. En R ervaart plots wel erg menselijke gevoelens…

 

Creepy films en series

Dan is er nog altijd het genre films waarbij je de komende dagen gewoon wat vaker over je schouder kijkt of moeilijk in slaap kunt komen. Het type onverklaarbaar, bruut en angstaanjagend…

American Horror Story

Zet je schrap voor de schrik van je leven in dit verslavende, bijzonder stijlvolle horrorverhaal! American Horror Story is de meest originele, nieuwe psychoseksuele thrillerserie die je op het puntje van je stoel houdt.

Hemlock Grove

Hemlock Grove is niet voor iemand die bij een klein drupje bloed al wegkijkt… dus wees gewaarschuwd! Leuk feitje: de Nederlandse actrice Famke Janssen speelt ook een belangrijke rol.

Bates Motel

Na de dood van zijn vader opent Norman Bates met zijn moeder een hotel. Door zijn instabiele donkere en zieke geest dwaalt Normal al snel af naar een duister pad…

Sleepy Hollow

Een moderne versie van het klassieke verhaal – hierin doet Ichabod Crane er alles aan om de hoofdloze moordenaar te stoppen en een eind te maken aan de bloederige slachtingen.

Ouija

Lekker griezelen met de geesten: een oujiabord vraagt nou eenmaal om problemen. Op Netflix vind je een aantal films met zo’n glaasje-draaienbord in de hoofdrol. Durf jij hem te zien?

Paranormal Activity

De koning als het gaat om verborgen-camerawerk. In een aantal films volg je huishoudens waar op zijn zachtst gezegd vreemde dingen gebeuren. Je zult nooit meer op eenzelfde manier luisteren naar een geluidje van je verwarming, een vogel op het dak of het werken van een houten meubel…

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.