logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Horizon Line

Horizon Line 1

Rampenfilms lijken populairder dan ooit – je zou bijna kunnen zeggen dat er een soort trend gaande is. Horizon Line van regisseur Mikael Marcimain is één van deze rampenfilms. Het steunt op spektakel en spanning, aangevuld met veel sfeerbeelden en uitgebreide decorstukken. Toch is er ook genoeg om kritiek op te hebben, zoals de zinloze dialogen en nagenoeg afwezige chemie tussen de twee hoofdpersonen.

Relatie en lotsbestemming

Horizon Line neemt je mee naar de spanningsboog tussen de twee hoofdrolspelers Sara en Jackson. Ze worden verliefd op elkaar op het pittoreske eiland Mauritius. Wanneer Sara terug moet naar het ‘echte leven’, verlaat ze Jackson zonder afscheid te nemen. Een jaar later moet ze terugkeren naar het eiland voor de bruiloft van een goede vriend, waar ze opnieuw contact legt met Jackson. Die voelt zich natuurlijk behoorlijk bedonderd, omdat ze hem zomaar in de steek heeft gelagen. Bellen of mailen zat er blijkbaar ook niet in. De passie laait snel op en na een verhitte nacht mist het stelletje de boot, die hen naar de locatie van de bruiloft kan brengen. Gelukkig biedt een oude pilotenvriend Freddy aan om hen in zijn vliegtuig naar de bruiloft te brengen.

De lucht in

Na dit sfeervolle eerste deel van de film begint de ellende. Het duurt niet lang voordat Freddy een hartaanval. Daardoor komt het vliegtuig in een duikvlucht en gaat bovendien de automatische piloot en de GPS stuk… met nog wat andere high-tech snufjes. Gelukkig had Sara een paar vlieglessen gevolgd bij Freddy, zodat ze een beetje weet wat ze doet. Maar of dat genoeg is om veilig aan de grond te komen? Als ze uberhaupt al boven het vasteland komen te vliegen? De rampspoed blijkt nabij, inclusief een heftige storm, lekkende leidingen en hoogteziekte.

Ga direct naar Horizon Line op BOL.com.

Bekijk de trailer van Horizon Line

https://youtu.be/5IUePSs6vBw

Ga direct naar Horizon Line op BOL.com.

Recensie over Horizon Line

Na een gemoedelijk eerste deel van de film, gaat je adrenaline flink omhoog tijdens de tweede helft van de film. Het hoge tempo zorgt voor een fijn momentum. Pas achteraf ga je nadenken over sommige stomme keuzes en handelingen die de twee geliefden uitvoeren. Daarbij valt ook achteraf (en tijdens het eerste deel van de film) op hoe middelmatig het acteerwerk van deze twee is. In het midden van hun rampzalige vlucht heb je genoeg om je aan vast te grijpen, waarbij ook de persoonlijke problemen van de twee nog extra aandacht krijgen. Leun achterover in je luie stoel en geniet van de steeds bizarre situaties waarin deze twee mensen zich bevinden.

Score: 6


Informatie

Titel: Horizon Line
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 98 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldDrugsgebruik

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.