logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Honor MagicWatch 2


Honor is een merk onder de vlag van Huawei – een bijzondere strategie, die eigenlijk vooral ontstaan is door de ‘verbanning’ van Huawei smartphones op de Amerikaanse markt. Honor richt zich dan ook niet alleen op smartphones, maar ook vooral op nevenproducten, zoals smartwatches en bluetooth headsets. Opmerkelijk genoeg zijn een aantal producten van Honor best goed te vergelijken met die van Huawei, zo blijkt. Enkele maanden na de introductie van de Huawei Watch GT2 komt Honor dan ook met de MagicWatch 2. Dat vergelijk gaan we hier trouwens niet maken (bij gebrek aan de GT2) en we zullen de MagicWatch beoordelen op wat hij waard is.

Uiterlijk

De Honor Magic Watch 2 heeft twee varianten, een 42mm kast en een 46mm kast – lekker fors en perfect geschikt voor een mannenpols. De horloges zijn overigens niet dik of bulkig, waardoor je hem ook prima onder een overhemd of pak kunt dragen. Je kunt de bandjes vervangen met een makkelijke beweging, zodat je snel kunt aanpassen aan je outfit… mocht je dat willen. De leren bandjes zijn namelijk lekker neutraal en passen overal bij! Maar mocht je heel intensief gaan sporten, kan ik me voorstellen dat je liever even siliconen bandjes aan het horloge clipt. Aan de rechterkant vind je twee knoppen, waarmee je alle instellingen en functies selecteert. Het scherm zelf is lekker groot en helder. De 46mm variant heeft een 1,39-inch Amoled-scherm, de 42mm variant beschikt over een 1,2 inch AMOLED scherm ter beschikking heeft. Gaaf detail: de nieuwe Honor MagicWatch 2 beschikt over een always-on functie, waarbij je altijd een wijzerplaat ziet, zij het flink gedimt. Bij deze smartwatch is het gedimde scherm overigens wel in kleur, wat vrij uniek is.

Scherm

Eigenlijk maakt het beeldscherm van deze smartwatch de naam MagicWatch 2 wel waar. Het horloge heeft namelijk een enorme accuduur, zelfs wanneer je de altijd-aan-functie geactiveerd hebt. Met zo min mogelijk functies geactiveerd zou je zelfs 14 dagen kunnen redden, maar daar heb je natuurlijk geen smartwatch voor. Een goede week moet je in ieder geval wel kunnen halen. Leuk detail: middels de speciale Android app kun je jouw eigen foto’s als achtergrond kiezen. Voor iPhone-eigenaars is dat nog niet mogelijk – daar kun je de Stresslevels ook niet testen, wat op Android wel kan.

Sport

De Honor MagicWatch 2 lijkt gebouwd te zijn rondom duursporten. Het horloge heeft tal van volgmodi, met wandelen en rennen, tot triatlon, roeien en zwemmen als belangrijkste speerpunten. Voor sporten in de sportschool en wat je dan ook nog meer wil doen, zul je het moeten doen met de modus Overig, helemaal onder aan het keuzelijstje. Leuk detail dat het horloge GPS-tracking heeft, zodat je in de gaten kunt houden waar en hoe ver je hebt gelopen of gefietst. Deze sportmodi zijn echt heel uitgebreid en bieden veel meer dan eenvoudige stap-, afstand- en tijdregistratie – bijvoorbeeld hardlooproutes voor buiten, hartslag, afstand, tijd, stappen, cadans, verbrande calorieën, geklommen hoogte, de effecten van je training en zelfs je tempo. Dit is een heel indrukwekkende aanvulling van functies, perfect voor degenen die veel sporten. De meeste statistieken kun je inzien vanuit het horloge zelf, wat een praktische feature is. Je kunt er zelfs voor kiezen om stembegeleiding te activeren. Je horloge beschikt namelijk over een luidspreker, die je op een heel enthousiaste en luide manier voorziet van informatie en commentaar. Via het menu kun je deze opmerkingen zachter laten klinken of zelfs muten. Jammer genoeg kun je deze opmerkingen niet laten horen via een bluetooth headset. Praktisch is bovendien dat er verschillende trainingsmodi in de Magicwatch zitten verwerkt, zodat je de stembegeleiding kunt inzetten als een strenge leermeester.

Smartwatch

Je gebruikt je smartwatch natuurlijk voor meer elementen dan alleen het sporten. Of beter: het zou zonde zijn als je dat niet doet! Zo kun je met de MagicWatch 2 meldingen afhandelen (hoewel die wat later binnenkomen dan op je smartphone, uiteraard). Of je zet muziek op je horloge – daar heb je 2GB aan opslag voor. Dankzij de speaker is dat best een handige functie, zeker als je alleen met je horloge op pad gaat. Het toevoegen van de apps doe je via de Huawei Health-app, wat al aangeeft hoe nauw Honor en Huawei met elkaar verbonden zijn. Middels deze app schakel je tussen weerberichten, kun je muziek uploaden en de watchface van je horloge aanpassen, maar dat kun je overigens ook van het horloge zelf wisselen. Andere functies op de MagicWatch 2 zijn een stress-tracker (Android), timers, ademhalingsoefeningen en een kompas. Er is geen Google Play Store of App Store, je kunt dus geen extra tools naar het apparaat downloaden. In vergelijk met de fitnessfeatures zijn de lifestylefuncties een tikje beperkt en wat onhandig te bereiken. Het is ook erg jammer dat je het menu niet naar smaak kunt aanpassen, zodat je ongebruikte functies naar beneden kunt verplaatsen of zelfs kunt verbergen.


Recensie over Honor MagicWatch 2

Als je een fitnessfan bent en op zoek bent naar een geweldige nieuwe smartwatch, is de Honor MagicWatch 2 een ideale smartwatch voor je, vooral vanwege de uitgebreide sportfuncties. Als je veel traint (hardlopen, fietsen, zwemmen) en een manier nodig hebt om je trainingen bij te houden, geeft dit horloge je meer dan je nodig zult hebben. Het horloge ziet er mooi en slank uit, ongeacht je polsmaat. Ook buiten het sporten kun je hem dus prima dragen. Op het gebied van lifestyle had ik eerlijk gezegd wat meer verwacht.

Score: 8


Informatie

Honor MagicWatch 2, Honor
Meer weten?
Prijs: 189 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.