HONOR 9X vs Samsung Galaxy A50: Welke is beter?


De steeds groeiende groep van midrange-smartphones is een stuk competitiever geworden. HONOR heeft onlangs de HONOR 9X gelanceerd voor de prijs van 299 en 349, respectievelijk voor de versies XGB + XGB en XGB + XGB. Dit apparaat wordt geleverd met functies en specificaties van veel vlaggenschepen, maar kost slechts de helft van de prijs van dure vlaggenschepen.

In dezelfde prijsklasse is de Samsung Galaxy A50; een andere aantrekkelijke keuze. Het heeft slechts 4GB + 128-variant en de prijs is 299 euro. Beide smartphones zijn een goede keuze voor diegenen die op zoek is naar een mid-range telefoon, maar welke is beter voor jou? In dit artikel willen we je daarop een antwoord geven. Ben je op zoek naar de 10 beste smartphones? Kijk dan hier.

Display

Zowel HONOR als Samsung doen hun best om je alles-in-één telefoons te brengen, dat zie je direct. De Samsung Galaxy A50 is uitgerust met een 6,4-inch Super AMOLED-scherm met een beeldverhouding van 19,5: 9 en een gat in de bovenkant voor de selfiecamera. De HONOR 9X gaat verder, zo kun je de frontcamera niet op het display zien. Het wordt geleverd met een 6,59-inch LCD-scherm. Dankzij de introductie van de pop-up selfiecamera en geavanceerde chip-on-film (COF) -technologie heeft de HONOR 9X een scherm-tot-lichaam ratio van 91%.

honor 9x

Camera

Bijna alle fabrikanten van smartphones rusten de mid-range apparaten vaker uit met betere en meer camera’s, zo beschikken zowel de HONOR 9X als de Samsung A50 over drievoudige camera’s. De Samsung A50 wordt geleverd met een 25MP primaire camera met F/1.7 diafragma, 8MP groothoekcamera met F/2.2 diafragma en een 5MP dieptesensor. De HONOR 9X heeft een betere hoofdcamera. Dat is namelijk een 48MP hoofdcamera met F/1.8 diafragma, 8MP supergroothoekcamera met F/2.4 diafragma en een 2MP dieptecamera. Over het algemeen leveren beide smartphones foto’s met geweldige details en nauwkeurige kleuren. Hieronder zie je echter dat de HONOR 9X het beter doet als het gaat om groothoek- en hoge-resolutie scènes. Hier zijn twee voorbeeldfoto’s gemaakt binnen. Ik gebruikte de 25MP primaire camera voor de A50-opname en de 48MP primaire camera voor de 9X-opname. De HONOR 9X wint deze keer duidelijk. Het levert een helderdere en vrolijkere foto op met meer details. Wanneer je de foto’s vergroot naar de volledige grootte, zie je dat de HONOR 9X bovendien meer details heeft vastgelegd. Er zijn kleine witte puntjes zichtbaar op de neus van de beer, die de foto van de Samsung Galaxy A50 nauwelijks laat zien.

Wanneer je de foto’s vergroot naar de volledige grootte, zie je dat de HONOR 9X bovendien meer details heeft vastgelegd. Er zijn kleine witte puntjes zichtbaar op de neus van de beer, die de foto van de Samsung Galaxy A50 nauwelijks laat zien.

neus beer

De HONOR 9X vertoont ook betere prestaties bij het fotograferen van de groothoekfoto’s, vooral omdat deze beter met de vervorming omgaat. Dat zie je heel duidelijk wanneer er een rechte lijn aan de rand van de scène staat. In de foto’s hieronder zie je het verschil. In de foto-opname met Samsung Galaxy A50 is de brug links gebogen. Dezelfde brug in de 9X-opname is nog steeds recht en ziet er precies hetzelfde uit als in het echt.

Kortom, de HONOR 9X wordt geleverd met een groter scherm en betere fotografieprestaties. Als je op zoek bent naar een fantastische smartphone of graag foto’s maakt met je smartphone, is de HONOR 9X absoluut een betere keuze in deze vergelijking.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.