logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Zelf een thuisbatterij installeren: HomeWizard maakt het mogelijk

De transitie naar duurzame energie wordt steeds toegankelijker voor huishoudens, vooral nu met de aankondiging van HomeWizard’s nieuwste innovatie: een eenvoudig te installeren thuisbatterij. Met deze ontwikkeling kunnen huishoudens met zonnepanelen hun eigen opgewekte energie opslaan zonder de noodzaak van een professionele installateur of hoge installatiekosten.

Wat is de HomeWizard Plug-In Battery?

HomeWizard, marktleider in energie-inzichten voor consumenten, introduceert de HomeWizard Plug-In Battery. Deze thuisbatterij kost €1.395 en biedt huishoudens de mogelijkheid om hun zonne-energie efficiënt op te slaan voor later gebruik, zoals ’s nachts. Dit apparaat kan eenvoudig geïnstalleerd worden door het in het stopcontact te steken en een paar stappen in de bijbehorende app te doorlopen.

Voordelen van een Thuisbatterij

  1. Kostenbesparing: Door eigen opgewekte energie op te slaan, kunnen huishoudens aanzienlijk besparen op hun energierekening. Vooral nu de zes grootste energieleveranciers in Nederland begonnen zijn met het berekenen van terugleverkosten, kan een thuisbatterij helpen deze extra kosten te vermijden.
  2. Onafhankelijkheid van het net: Met een thuisbatterij kunnen huishoudens hun eigen energieverbruik beter beheren en minder afhankelijk zijn van het energienet, wat vooral handig is bij stroomuitval of piekuren.
  3. Milieuvriendelijk: Door meer gebruik te maken van zelfopgewekte zonne-energie, kunnen huishoudens hun CO2-voetafdruk verminderen. Een enkele HomeWizard Plug-In Battery kan bijvoorbeeld zo’n 300 kg CO2-uitstoot per jaar verminderen.
  4. Voorkomen van Terugleverboetes: Met de salderingsregeling die op 1 januari 2027 stopt, worden huishoudens aangemoedigd om meer van hun eigen opgewekte energie te gebruiken in plaats van terug te leveren aan het net. Een thuisbatterij helpt hierbij door overtollige energie op te slaan voor later gebruik.

Eenvoudige installatie en gebruiksgemak

Wat de HomeWizard Plug-In Battery echt onderscheidt, is de eenvoudige installatie. Gebruikers hoeven de batterij alleen in het stopcontact te steken en een paar stappen in de app te volgen. Dit maakt het product toegankelijk voor een breed publiek, zonder de noodzaak voor technische kennis of hulp van een professionele installateur.

Lees hier al onze artikelen over HomeWizard!

De innovatieve technologie achter HomeWizard

De HomeWizard Plug-In Battery is ontworpen om duurzaam en efficiënt te zijn. Elke batterij heeft een capaciteit van 2,7 kWh en kan met 800 watt laden en ontladen. Het systeem is merkonafhankelijk, wat betekent dat het werkt met elke zonnepanelenomvormer en energieleverancier. Daarnaast is het systeem uitbreidbaar; huishoudens kunnen op elk moment extra batterijen toevoegen om hun opslagcapaciteit te vergroten.

Impact op de energietransitie

Volgens SolarPower Europe is in 2023 een recordaantal batterijen in Europa geïnstalleerd, met een groei van 94% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei wordt voor 70% gedreven door thuisbatterijen bij particulieren. De HomeWizard Plug-In Battery speelt in op deze trend door een betaalbare en eenvoudig te installeren oplossing te bieden.

Waarom kiezen voor HomeWizard?

Paul Straathof, oprichter van HomeWizard, benadrukt het belang van toegankelijkheid en efficiëntie in de energietransitie: “Veel thuisbatterijen zijn te groot en onnodig duur. Ons doel was om een betaalbare en efficiënte oplossing te ontwikkelen die door iedereen zelf te installeren is. We willen zo veel mogelijk huishoudens betrekken bij de energietransitie.”

Technische Specificaties

  • Capaciteit: 2,7 kWh
  • Laad- en ontlaadvermogen: 800 watt
  • Geluidsniveau: Nominaal 32 dB (vergelijkbaar met een koelkast)
  • Energieverbruik in standby: Minder dan één watt
  • Uitbreidbaarheid: Elk moment uit te breiden met 2,7 kWh per batterij

Duurzaamheid en Efficiëntie

De HomeWizard Plug-In Battery is niet alleen ontworpen voor gebruiksgemak, maar ook voor duurzaamheid. Door de ingebouwde micro-omvormers is het systeem efficiënter bij lage vermogens dan traditionele batterijen met één grote omvormer. Dit zorgt voor een hogere energie-efficiëntie en een lagere impact op het milieu.

Oplossing voor Netcongestie

Netcongestie, oftewel de overbelasting van het stroomnet, is een groeiend probleem. Door overtollige zonnestroom op te slaan in een thuisbatterij, kunnen huishoudens hun eigen energieverbruik optimaliseren en bijdragen aan het ontlasten van het energienet. Dit is vooral belangrijk op zonnige dagen wanneer de energieproductie piekt.

Conclusie

De HomeWizard Plug-In Battery biedt een betaalbare, efficiënte en eenvoudig te installeren oplossing voor huishoudens met zonnepanelen. Door zelf opgewekte zonne-energie op te slaan, kunnen huishoudens kosten besparen, hun onafhankelijkheid vergroten, en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Met de introductie van dit product maakt HomeWizard een belangrijke stap in de versnelling van de energietransitie voor een breed publiek.

Meer weten? Ga direct naar de informatiepagina van HomeWizard!

Vanaf juli dit jaar kunnen de eerste leveringen verwacht worden, en huishoudens die willen profiteren van deze innovatie kunnen zich alvast voorbereiden op een duurzamere en kostenefficiëntere toekomst.

HomeWizard biedt verschillende handige apparaten aan die het energieverbruik doorgeven aan de app op je smartphone. Hieronder zie je het aanbod.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.