logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Home Cinema in een handomdraai: Teufel CONCEPT 8 en CONCEPT 12


Overal in huis van vol basgeluid genieten kan vanaf heden met de nieuwe CONCEPT 8 en CONCEPT 12 van Teufel. Deze uiterst krachtige actieve subwoofers vormen het hart van je soundsysteem. Hier sluit je jouw devices op aan en wordt de 5.1 versterkertechnologie tot leven gebracht.

Speakers koppelen

Passende speakers zoals de Teufel CONSONO 25, CONSONO 35 en ULTIMA 20 kunnen rechtstreeks op de subwoofers worden aangesloten met de meegeleverde speakerkabel. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van een televisie of pc aansluiten en genieten van optimale surround sound in de huiskamer of de gameruimte.

Bas in elke kamer van het huis

Je kunt maximaal vijf kleine tot middelgrote satellietspeakers aansluiten op de nieuwe actieve subwoofers uit de CONCEPT-reeks van Teufel. De subwoofers zelf zijn verkrijgbaar in twee formaten: de CONCEPT 8 is voorzien van een naar onder gerichte (downfiring) driver met een diameter van 20 cm (8 inch) die lage tonen tot een niveau van 33 Hz aankan. De CONCEPT 12 heeft een grote, naar voren gerichte (frontfiring) basmembraan met een diameter van 30 cm (12 inch) en is daarmee krachtiger. Hij kan een diepe kickbass produceren tot een niveau van 22 Hz. Beide subwoofers bieden ondersteuning voor zowel 5.1-configuraties als klassieke stereoconfiguraties met slechts twee satellietspeakers (2.1).

Surround sound voor iedereen

Omdat je met een subwoofer alleen niet genoeg in huis haalt, biedt Teufel aantrekkelijk geprijsde productsets aan. Zowel de CONCEPT 8 als de CONCEPT 12 wordt geleverd met een 25 meter lange speakerkabel op rol. Zo kun je de speakers zeker een plekje geven. Alle belangrijke functies kunnen rechtstreeks worden bediend via een bedieningselement aan de bovenzijde van de subwoofer, maar ook met de bijgeleverde afstandsbediening.

Aansluitingen voor alles en iedereen

Beide subwoofers muziek en geluid afspelen via bluetooth en zijn voorzien van een USB-C-aansluiting en ingebouwde geluidskaart voor rechtstreekse aansluiting op een Mac of pc. In het ideale geval kan een televisie met een HDMI-kabel worden aangesloten om via Audio Return Channel (ARC) alle signalen van om het even welke geluidsbron naar de subwoofer te verzenden. Via dezelfde verbinding kunnen de subwoofers uit de CONCEPT-reeks besturingssignalen uitwisselen met televisies en andere compatibele HDMI-producten. Dat betekent dat het audiosysteem tegelijkertijd met de televisie wordt ingeschakeld en het volume via de televisieafstandsbediening kan worden geregeld. Beide subwoofers zijn voorzien van optische digitale ingangen en analoge stereo cinch-ingangen.

Prijzen en beschikbaarheid

De CONCEPT 8 en CONCEPT 12 zijn per direct verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor de hieronder vermelde 2.1- en 5.1-productsets.

CONCEPT 8: setprijs

CONSONO 25 CONCEPT “2.1-set” voor 399,99 euro
CONSONO 25 CONCEPT Surround “5.1-set” voor 549,99 euro
CONSONO 35 CONCEPT Surround “5.1-set” voor 599,99 euro
ULTIMA 20 CONCEPT Surround “5.1-set” voor 749,99 euro

CONCEPT 12: setprijs

CONSONO 25 CONCEPT Surround Power Edition “5.1-set” voor 749,99 euro
CONSONO 35 CONCEPT Surround Power Edition “5.1-set” voor 799,99 euro
ULTIMA CONCEPT Power Edition “2.1-set” voor 699,99 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.