logo-liggend-wit-donkerblauw

Onverwachte spanning tijdens de Olympische Spelen in de Holland House

holland house De Olympische Spelen gaan binnenkort weer van start, en is meteen een dankbaar onderwerp voor de spannende thriller Holland House. In dit boek, dat zich afspeelt in het Nederlandse kamp van de Olympische Spelen, maak je kennis met Sanne Gregorius. Ze is journaliste en te gast bij haar vriend, sportmasseur voor de Nederlandse sporters. veel tijd voor elkaar hebben ze dus niet, maar dat is helemaal niet erg. Beiden hebben ze zo hun eigen werkzaamheden.

Holland House journalistiek

Sanne schrijft namelijk voor een eenvoudige krant, waar ze voornamelijk luchtig nieuws delen. De taak van Sanne is dus om wat te vertellen over het Holland House, en misschien het een en ander te delen over de omwoners van het nieuwe stadion. Maar dat is niet wat Sanne van plan is. Zij wil juist echt journalistiek werk verrichten. Zoals verslag leggen over al die arme mensen die hun huis hebben moeten verlaten voor de bouw van het nieuwe stadion, en zo maar ergens zijn herplaatst.

Graven

Nadat Sanne een paar keer weg is geweest van het Holland House ontdekt ze echter nog wat meer dan dat. Orestes, een van de mensen die Sanne interviewt, vertelt namelijk ov erene nogal dubieus uitzendbureau dat hulpjes biedt die ‘wat extra’s’ doen voor meer geld. En daarmee kunnen verschillende partijen behoorlijk gechanteerd worden. Zelfs zo erg dat wedstrijden beinvloed worden en scores gemanipuleerd worden. Fixed games dus… op de Olympische Spelen! Wat Sanne echter niet weet is dat ze daarmee heel wat op de hals haalt – van het levensgevaarlijke soort. Ben jij klaar voor de duistere kant van de Olympische Spelen – en Rio in het bijzonder?

Olympische spelen

Holland House is een spannende thriller die natuurlijk helemaal hip en happening is. Het is vlot geschreven, waarbij het verhaal als een soort dagboek aan je gepresenteerd wordt. Daardoor krijg je een mooi idee van het tijdsverloop. Je zit in no-time in het verhaal, dat je helemaal vastgrijpt. Het idee van fixing is natuurlijk niet nieuw (helaas) maar de combinatie met het *ahum* corrupte Rio klinkt haast pausibel. De spanning bouwt goed en snel op, en komt tot een mooie finale. Holland House, Sarah Prins AW Bruna, 304 pagina’s, paperback. Prijs: 17,50 euro. ISBN: 9789400507395

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.