logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Hoge beren vangen veel wind, Korneel de Rynck

Hoge beren vangen veel wind

Hoge Beren Vangen Veel Wind is het vervolg op Waarom Een Bos Geen Ramen Heeft, dat vier jaar geleden verscheen. Je zou kunnen denken dat de twee boeken genoeg overeenkomsten hebben om ze beiden te laten liggen, maar niets is minder waar: de levens van de bosdieren zijn zo divers, dat ze genoeg avonturen beleven voor een nieuw boek, waar je telkens weer van zult genieten… en even zult overpeinzen hoe jij daar tegenaan kijkt.

Humoristische twists

Het bijzondere van Hoge Beren Vangen Veel Wind is dat de verhalen van de dieren je op verschillende manieren laten nadenken. Als eerste komen de dieren in een bijzondere situatie, waarin ze gedwongen worden om uit hun comfortzone te stappen. Ze lopen tegen een probleem aan op verschillende fronten, of dat nu een gebrek aan fysieke kracht is, een chagrijnige bui, verdriet, boosheid of andere emoties. De dieren maken ze stuk voor stuk mee, op hun geheel eigen manieren. En je zult ook ontdekken dat al die dieren deze problemen op hun eigen manier het hoofd bieden – vaak met behulp van hun dierenvrienden. Daarbij worden heel wat woordgrapjes of verhaspelingen van spreekwoorden gebruikt om een statement te maken of een unieke situatie neer te zetten. Goed gekozen!

Herkenbaar

De kracht van dit boekje zit hem overigens niet in de humor of de manier waarop de dieren voorzien worden van unieke eigenschappen. Nee, het zit hem juist in de herkenbaarheid van de avonturen, de menselijke eigenschappen die de dieren toegekend hebben gekregen. Filosofische vraagstukken, onbenoembare emoties en gevoelens… ze komen allemaal voorbij en krijgen een plekje in de wereld. De vraag is alleen: kun jij je hier ook in herkennen? En hoe ga jij daar normaal gesproken mee om?


Ga direct naar Hoge beren vangen veel wind op BOL.com.

Recensie over Hoge beren vangen veel wind

CooleSuggesties topper

Hoge Beren Vangen Veel Wind is een vrolijke verzameling dierenverhalen, net als zijn voorganger. Het zal de lezers (jong en oud) aan het denken zetten over hun eigen dagelijkse handelen en hoe ze reageren op een veelheid aan emoties en gebeurenissen. Het boek werpt een nieuwe blik op de wereld om je heen, zogezegd. Het knappe aan dit boek is dat het je op de wereld wijst, maar niet op een belerende manier. De vrolijke verhalen zorgen voor een frisse blik, maar het is ook gewoon een heerlijk geschreven boek vol woordgrapjes en bijzondere ontmoetingen. De coole illustraties brengen de verhalen helemaal tot leven.

Score: 9


Informatie

Titel: Hoge beren vangen veel wind
Auteur:
Illustrator: Naomi Christiaens
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 98
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 9789463832281
Prijs: 16.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.