logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Online marketing en de werking ervan

Op het internet wordt heel veel reclame gemaakt. Dat zul je vast al wel door hebben gehad, zeker aangezien je dit artikeltje leest, wat eigenlijk gewoon reclame is namelijk. Dit artikeltje, zo zul je merken, heeft verrassend weinig inhoud, of nou ja… het heeft wel inhoud, maar die is verre van interessant.

Dat komt doordat dit artikel is geschreven voor een linkbuilding specialist. Dat betekent dus, dat het enige doel van dit artikel is om een andere website dan diegene waar je dit op leest hoger op te krijgen in de zoekmachines.

Wat is linkbuilding

Omdat het het meest voor de hand liggende is om te doen, is de eerste alinea van dit artikel er één over wat linkbuilding is. Linkbuilding is een manier om bepaalde websites meer kliks te laten krijgen uit zoekmachines, door ze hoger op te krijgen. Je zult vast wel eens iets hebben gegoogeld, misschien is dat zelfs wel hoe je (waarschijnlijk per ongeluk) op deze site terecht bent gekomen. Dan is het eerste wat je meestal ziet een aantal advertenties. Dit zijn de sites die helemaal bovenaan staan, waar vaak ad. of adv. bij zal staan. Deze mensen hebben betaald om daar te staan, maar die eronder vaak ook.

Hoe werkt het?

Die eronder staan daar namelijk vaak doordat ze door een seo specialist zijn geholpen daarin. Deze zetten allemaal links naar hun website in artikels op andere sites. Belangrijk is dat die andere sites al een bepaalde bekendheid hebben bij Google. Doordat Google, of welke zoekmachine dan ook die site al vertrouwd, zal hij de andere sites die gelinkt worden daar ook meer gaan vertrouwen en als Google een site meer vertrouwd, dan zal die site sneller worden neergezet op de lijst met zoekresultaten. Hoe hoger de site staat, hoe meer kliks en hoe meer inkomsten.

Wat merk je ervan?

Uiteindelijk is het iets waar je niet gauw iets van merkt, maar toch door kan worden beïnvloed. Je ziet niet aan een site of ze daar staan door linkbuilding of niet, maar zal die site toch sneller vinden. Dit dus omdat door linkbuilding te gebruiken er eigenlijk met het algoritme van Google wordt gespeeld. Als niemand meer zou linkbuilden dan zou dat algoritme een stuk eerlijker zijn. Nu moeten mensen geld uitgeven aan extra marketing om gevonden te worden op het internet. Dit is dus eigenlijk tamelijk zinloos misschien en zelfs wat onnodig als je er even over nadenkt.

Aan de slag? Voor bijvoorbeeld online marketing Delft kan je terecht voor meerdere soorten marketing. Denk hierbij aan linkbuilding Frankrijk of andere landen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.