logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hoe vind je de beste energieleverancier?

Wie weet heb je verhuisplannen. Er staat een drukke periode voor de deur. Je zult namelijk veel moeten regelen voordat je ergens anders gaat wonen. Verhuizen wel het ideale moment om te kijken naar je huidige woonsituatie. Ben je bijvoorbeeld nog steeds tevreden met je energieleverancier? Is dit niet het geval, dan is het tijd om over te stappen. Met behulp van de volgende tips vind je binnen afzienbare tijd jouw perfecte energieleverancier!

Het gebruik van een vergelijkingswebsite

Consumenten hebben verschillende redenen om over te stappen van energieleverancier. Het nieuwe bedrijf heeft bijvoorbeeld betere voorwaarden of lagere tarieven. Ook kiezen steeds meer mensen voor een duurzame energieleverancier. Dit is namelijk goed voor mens, milieu én de eigen portemonnee. Bij een duurzame energieleverancier valt de energierekening aan het einde van het jaar vaak lager uit. Hoe dan ook heeft iedere consument weer andere wensen. Om precies te vinden wat je zoekt kun je het beste een energieleverancier vergelijkingswebsite zoals Pricewise gebruiken. Een vergelijkingssite zet namelijk de specificaties van elke energieleverancier op een rijtje. Zo zie je meteen of de leverancier een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en of het duurzaamheid belangrijk vindt.

Tarieven van energieleveranciers vergelijken

Neem voor het vergelijken van de tarieven van energieleveranciers ruim de tijd. Haastige spoed is zelden goed, en je wilt natuurlijk niet de verkeerde partij kiezen. Hou bij het berekenen van de totaalprijs rekening met jouw verbruik. Niet elk huishouden verbruikt evenveel energie. Sommige energieleveranciers zijn gunstig voor een huishouden die veel energie verbruikt, terwijl andere juist veel geld kosten.  Voor huishoudens die veel energie gebruiken is een energieleverancier met een laag gastarief goedkoper. Wanneer je weinig energie gebruikt kun je beter kiezen voor een leverancier met lage leveringskosten. Omdat de wensen zo verschillend zijn, is het lastig om aan te geven welke energieleverancier het goedkoopste is.

Energieleveranciers en duurzaamheid

Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame leefstijl. Zo kiezen ze ervoor om duurzaam te koken en te eten. Duurzaamheid omvat natuurlijk nog veel meer onderdelen in de maatschappij. Energieleveranciers kunnen wat duurzaamheid betreft natuurlijk niet achterblijven. Vind je duurzaamheid heel belangrijk? Lees dan goed de duurzame voorwaarden door van een energieleverancier. Welke prijzen hanteert het bijvoorbeeld om groene stroom te leveren, en hoe lang is een bepaald actietarief geldig? Kies altijd een contractvorm waar jij je goed bij voelt. Onthoud dat een éénjarig contract niet altijd goedkoper is dan een driejarig contract. Ook wat betreft de looptijd is het verstandig om prijzen met elkaar te vergelijken.

Kies voor een goede klantenservice

De klantenservice is een ander belangrijk punt waar veel mensen tijdens het kiezen van een energieleverancier voor kiezen. Hecht jij hier ook veel waarde aan? Let dan goed op het cijfer dat de klantenservice krijgt op een energievergelijkingssite. Dit cijfer is gegeven door eerdere klanten die al ervaring hebben met het bedrijf. Hun oordeel geeft een goed beeld van de service van een bedrijf. Het komt wel eens voor dat er problemen ontstaan met energie of gas. In dergelijke situaties is het wel zo fijn dat er een goed serviceteam voor je klaarstaat!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.