logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hoe veel snoep is een portie?

Ben jij ook bewust bezig met je voeding? Je hoeft niet meteen een fanatieke anti-gluten aanhanger te zijn, of een fervente koolhydratenhater te zijn om goed bezig te zijn met je lichaam. Het gaat immers om de balans tussen gezond eten, genoeg bewegen – en genieten. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor ontspanning en vermaak, en af en toe wat lekkers. Maar hoe veel snoep is een portie?

Portie snoep

Als het aankomt op het aantal snoepjes, kun je alle kanten op. Een winegum is natuurlijk veel kleiner dan een zuurstok, dus als je zegt: 8 snoepjes, ben je met die zuurstokken wel even zoet! Beter is om zoiets af te meten in grammen. Ongeveer 30 gram suikergoed is één portie. In het ene snoep zal meer suiker zitten dan in het andere, maar over het algemeen zit je met zo’n 30 gram goed. Voor volwassenen. Toch is het lastig: je zult niet snel een weegschaal naast je snoeppot hebben staan! Red Band en Venco spelen goed in op deze trend. De nieuwe Portie Packs voldoen aan de behoefte van bewust snoepen met een kleine portie van je favoriete snoepje of dropje. Dus als je wilt snoepen, snoep je goed. Maar wél met controle. En dan is zo’n zakje wel zo veilig!

Vanaf nu zijn de Portie Packs in vier varianten verkrijgbaar. Elke verpakking bestaat uit een aantal zakjes met daarin een kleine portie snoep:

  • Red Band Prettig Portie Packs Dropfruit Duo’s    inhoud verpakking: 5 zakjes à 30 gram
  • Red Band Prettige Portie Packs Berries mix*        inhoud verpakking: 4 zakjes à 35 gram
  • Venco Lekkere Portie Packs Schoolkrijt               inhoud verpakking: 5 zakjes à 28 gram
  • Venco Lekkere Portie Packs NL drop                   inhoud verpakking: 5 zakjes à 32 gram

* 30% minder suiker variant

Geniet op een verantwoorde manier van iets lekkers! Én van het bijkomend voordeel van de kleine verpakkingen. Je kunt ze namelijk gemakkelijk meenemen of uitdelen…

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.