logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Hoe tem je een draak 3 op dvd


Hoe Tem Je Een Draak is een tijdje geleden geschreven door Cressida Crowell en een flink aantal jaren later verfilmd door de Dreamworks Studio tot een geweldig leuke en avontuurlijke film. In de tweede film van Hoe Tem Je Een Draak ging hun avontuur verder, en werden hun avonturen bovendien nauwlettend op Netflix gevolgd met een paar avonturenreeksen met de Race naar de Rand. De Verborgen Wereld is de derde film uit deze franchise, waarbij er ook meteen een einde komt aan het verhaal (hoewel er wel een open eind wordt ingebouwd – hoe slim!)

Helleveeg

Alles draait in deze film om Grimmel, een van de meest beruchte drakenjager die befaamd is vanwege het feit dat hij alle Hellevegen gevangen en vermoord heeft. Behalve Tandloos, de Helleveeg van Hikkie! Daar wordt hij op gewezen door een bende drakenjagers, waarna het echt zijn passie wordt. Samen met zijn slavendraken zet Grimmel alles op alles om Tandloos te vernietigen en gebruikt daarvoor zelfs een heel bijzonder wapen; een meisjeshelleveeg, ofwel een Hemelfeeks!

Liefde in de lucht

En dat zet meteen de toon van deze film, want dat draait toch wel echt om de liefde. Naast Tandloos en de nieuwe Hemelfeeks vonden veel dorpsbewoners dat stamhoofd Hikkie toch echt wel met Astrid moet trouwen, is Morrie naarstig op zoek naar een partner en moet ze haar keuze maken uit het schaarse aanbod op Berk. Maar het is niet alleen de verliefdheid die een rol speelt in Hoe tem je een draak 3: liefde is ook liefde voelen voor een partner, je moeder, wie dan ook. Zo heeft Hikkie het heel erg moeilijk om te zien dat Tandloos zo om de nieuwe hemelfeeks hangt. Zal hij zijn partner dan toch moeten loslaten?

Ga direct naar Hoe tem je een draak 3 op BOL.com.


Recensie over Hoe Tem Je Een Draak 3: De Verborgen Wereld

CooleSuggesties topper

Hoe Tem Je Een Draak 3: De Verborgen Wereld is een waardig slot van deze trilogie. Het is grappig om te zien hoe de kinderen uit de eerste film zijn opgegroeid tot waardige strijders die worstelen met hun gevoelens. Daarnaast is het een spannend verhaal met Grimmel die de strijd vol aangaat en onze vrienden telkens te slim af lijkt te zijn. Uit de categorie Boekverfilmingen staat deze reeks hoog in de top-10. Het slotverhaal is hectisch en chaotisch, mooi verfilmd en netjes afgerond. Er had wel wat meer affectie tussen Hikkie en Astrid mogen zijn, de echte sterren in deze film zijn duidelijk Tandloos en zijn nieuwe vriendinnetje.

Score: 9


Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.